Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СБУ награди бургазлийката Марияна Георгиева за учител на годината

| обновено на 24.05.18 в 08:08

Марияна Георгиева, старши  ресурсен учител в средно училище "Св. св. Кирил и Методий" Бургас, получи  наградата "Учител на годината"  от Синдиката на българските учители.Тя е една от малцината педагози, които са отличени за работата си с деца със специални образователни потребности. 23 години Георгиева им отдава уменията и грижите си. В бургаската гимназия работи от 2017, преди това е била преподавател в регионалния център.Към специалната педагогика се насочва, след като завършва българска филология в Шуменския университет, а по-късно се дипломира като психолог в Стара Загора. Взема и правоспособност за учител по физическо възпитание към Националната спортна академия.Кариерата ми се случва стъпка по стъпка, разказа тя :

"Обичам работата си!  Защо с тези деца? Защото това е моята специалност, в която аз се чувствам най-полезна.Чувствам по-голяма удовлетвореност. Моята най-голяма награда е оценката на децата и техните родители.

Работата ми е свързана с много търпение .Резултатите се случват много бавно. Безкрайно съм благодарна на близките си, че ме подкрепят във всички мои идеи, някога не толкова стандартни и проявяват разбиране.

Най-голямото предизвикателство за мен е моята мечта - да покажа, че тези деца могат много.Това, което те прават, го правят от душа и сърце и според възможностите си, дори на предела на възможностите си.

Никога няма да забравя на състезание в Стара Загора за деца с детска церебрална парализа, едно от нашите деца скочи в пясъка, направи дълъг скок, всички други в групата се отказаха.Това дете беше единственото. Успя да преодолее не толкова сантиметрите, успя да преодолее собствените си възможности.А то наистина е със сериозни проблеми.

Марияна Георгиева създава в училище "Кирил и Методий" единствения в града отбор по боче. Тя е лицензиран треньор по този спорт.Той е изключително полезен за нашите деца.Не изисква много усилия, а концентрация. Благодарение на него те общуват помежду си, учат се на толерантност.Това също е една моя сбъдната мечта, пояснява Георгиева.На 15-и и 16-и юни бургаският отбор ще участват в националното състезание  в Плевен.

"Наградата за учител на годината на СБУ  за мен означава признание за труда, не само моя.Това е едно признание за труда на моите колеги.Тези резултати,които постигаме с деца със СОП , няма как да бъдат постигнати само от един учител. Ние сме един екип, колегите по общообразователните предмети полагат също големи усилия.Аз съм много щастлива, че работя в такова училище, където екипът е много добър, много сплотен. Не на последно място заслуга има и ръководството, защото, ако то е с по-консервативни разбирания и няма подкрепа, тези резултати не биха били такива, каквито са в момента.

Ако трябваше да избирам, пак бих избрала тази професия. Тя ми даде много и в личен и професионален план, защото и децата със специални образователни потребности и родителите им, са хора със златни сърца!

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С МАРИЯНА ГЕОРГИЕВА





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток днес:

Спиране на тока се предвижда в село Варвара -  ул. 10-та, 11-та, 12-та, ул. "Дарданели", ул. 17-та, ул. 1-ва, ул. "Васил Левски", ул. "Дико Джелевов", ул. "Лафина", ул. "Рене Шарон", ул. "Свети Никола". Причината е профилактика по ТП. Със смущения в тока ще бъде гр. Ахтопол в периода 09:00ч. до 10:30ч. и от 15:00 - 16:00ч. Без ток ще бъдат селата..

публикувано на 18.09.24 в 07:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас днес от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която ще бъде въведена в участъка и да използват обходни маршрути.

обновено на 18.09.24 в 07:08

Отвори очи с БНР Бургас на 18 септември

Темите днес: Как ще бъде подреден политическият пъзел в област Сливен? Листите са неясни, смут хвърли изявление, че Румен Гайтански ще оглави една от формациите на ДПС. Това обаче той самият отрече, какви са нагласите на хората провери Стоян Радев. В сезона на паламуда този вид риба в момента на юг от Бургас е в малки пасажи и с по-малки размери. За..

публикувано на 18.09.24 в 07:00

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно изкуство. Тази година фондация „Шанс за децата и природата на България", която стои зад..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят отработено масло, използвайки го като гориво и така вредят сериозно на околната среда и създават..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди настъпването на зимния сезон. Основният ремонт на трасето стартира през февруари т. г., а срокът за..

публикувано на 17.09.24 в 14:40

Организират в петък активен ден за мобилност, спорт и приключения

Събитието Байк Хъб Бургас ще се проведе н а 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. М отото тази година е „Споделени обществени пространства". Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. Програмата започва в 16:30 ч. пред Експо център..

публикувано на 17.09.24 в 12:41