Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички заведения на северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система

Снимка: БГНЕС

Всички заведения на северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система. Това показа проверка, извършена от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на регионалната екоинспекция.

"Това е годината, в която има най-много проверки и те показват, че няма пречиствателна станция, която да се зауства нерегламентирано или да превишава показателите", заяви Ангелкова и допълни:

"Това, което мен ме радва и е важно тук, за плажа на Слънчев бряг, по-специално е, че всяко едно от тези заведения е заустено в канализация. Водата в Черно море е чиста и се надявам така да продължи през целия летен сезон".

Пречиствателните станции са в нормален режим на работа, уверява инженер Тонка Атанасова от бургаската екоинспекция:

"Нямаме превишение на нито едно от пречиствателните станции и с емисионните норми, заустени в Черно море".

От 43 зони на 83 плажа са пробите на Бургаската здравна инспекция, посочва доктор Георги Паздеров:

"Имаме само добри плажове и 48% - отлични плажове".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44