Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хорст Зеехофер изрази разбиране към протестиращите германци в Кемниц

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер изрази разбиране към протестиращите срещу имиграцията и бежанците германци в Кемниц. Според вестниците „Билд“ и „Ди Велт“ пред свои съпартийци той заявил, че имиграцията е майката на всички проблеми.

След среща на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), чийто лидер е Зеехофер, вътрешният министър говорил за събитията в Кемниц със свои съмишленици.

Министърът, който бе в основата на сериозна правителствена криза през юни-юли, свързана с политиката за прием на мигранти, казал, че разбира, че хората се бунтуват като в Кемниц след убийството на 35-годишен мъж, заради което един сириец и двама иракчани бяха пратени във временния арест.

„Това не превръща тези гневни хора в нацисти“, е казал той, според участници в срещата на ХСС.

Зеехофер припомнил, че на първо място е било извършено брутално престъпление и добавил, че дебатите, които са последвали, са се отклонили от причината за тях, а именно - убийството.

Зеехофер казва това в момент, в който неговата партия се готви за избори на 14 октомври в Бавария. Там тя е застрашена да изгуби мнозинството си, докато крайната десница „Алтернатива за Германия“ може да постигне значителен пробив.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44