Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Петров: Картините са ми излезли от сърцето

Изложба живопис на доайена на сливенските художници Александър Петров бе открита снощи в галерия „Май“ в Сливен. Деветдесетгодишният възпитаник на големия български художник Златю Бояджиев представи пейзажи от сливенския край, натюрморти и портрети.

„Картините са ми излезли от сърцето“, каза Александър Петров по време на откриването на изложбата. Той коментира, че изкуството изисква от автора първо да бъде взискателен към себе си, за да даде най-доброто на публиката. 

„Всяка една творба, която съм нарисувал е излязла от сърцето ми. Когато обичаш работата си и от сърце я вършиш, това е друго вече“, допълва авторът.

Изложбата в галерия „Май“ ще бъде представена до 16 октомври. Негови творби притежават Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, Художествена галерия „Димитър Добрович” в Сливен, както и частни колекции в България и чужбина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Искра Баева представя „Личностите, които определиха нашата съдба“ в Бургас

Новата книга на историка проф. Искра Баева „Личностите, които определиха нашата съдба“ ще бъде предст6авена в Бургас днес от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”. В книгата са събрани 6 по-кратки и по-пространни биографии на политици и други дейци от епохата на социализма: Георги Димитров, Тодор Живков, Антон Югов, Станко..

публикувано на 13.09.24 в 12:18

Изложба на Центъра за подводна археология беше открита в Созопол

Изложбата „50 години от началото на системни подводни археологически проучвания. Тракия Понтика в енциклопедия Древна Тракия и траките“ бе открита пред Летния театър „Аполония“. Тя показва постиженията на подводните археолози и най-значимите находки от региона. Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подари  плакет на проф. д-р д.н. Калин Порожанов –..

публикувано на 13.09.24 в 11:52

Опера на площада с Culturama Fest Water Live в Поморие

Джаз на площада, класика в зала и опера край морето – това ви очаква в Culturama Fest Water Live в Поморие днес и утре. Фестивалът гостува в морския град с избрани елементи от своята програма. Темата, на която е посветен фестивалът тази година, е водата. Програмата ще бъде открита тази вечер от 19 часа на площада пред читалище „Просвета..

публикувано на 13.09.24 в 08:57

Трети аполонийски храм откри екипът на доц. Кръстина Панайотова на остров „Св. Кирик и Юлита“ (ВИДЕО)

Трети храм от времето на първите заселници на Аполония откри екипът на доц. Кръстина Панайотова на разкопки на остров „Св. Кирик и Юлита“ в Созопол.  Първият храм, чиито останки бяха намерени там, е на бог Аполон. Има исторически извори, които доказват, че там е била и 13-метровата статуя на Аполон Лечител – покровител на града. На мястото са..

публикувано на 12.09.24 в 16:43

Зорница-София снима на Ченгене скеле новия си филм (ВИДЕО)

До 20 септември рибарското селище Ченгене скеле край Бургас е снимачна площадка за новия български филм "Три килограма щастие". Режисьорът Зорница-София дойде за срещата с медиите по вода, а екипът гръмна шампанско за успех на продукцията. В лентата участват  Стефка Янорова, Владимир Зомбори, Дария Симеонова и Герасим Георгиев-Геро...

обновено на 12.09.24 в 16:43

Спектакълът "Жив" с поезия на Христо Фотев отново ще бъде представен в Бургас

Ники Илиев, Любомира Башева и талантливи млади актьори ще участват в поетично-музикалният спектакъл „Жив”  с поезията на Христо Фотев, съобщават от Община Бургас.  Той ще се състои на 12 септември, от 19:00 часа, в Културен дом НХК. Зрителите ще имат възможността да се насладят на красива поезия, чувствена музика, емоционални танци и на един почти..

обновено на 12.09.24 в 15:47

Играят "Не сме от тях" по Чудомир на сцената на Летния театър (ОБНОВЕНА)

Поради непредвидени обстоятелства, постановката „Не сме от тях” по Чудомир се отменя. Билети ще се връщат тази вечер след 18:30 часа на касата на Летния театър.  Закупилите билети онлайн, трябва да се свържат с платформата, от която са придобити, за да им бъдат възстановени парите. Организаторите се извиняват за причиненото неудобство...

публикувано на 12.09.24 в 09:55