Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха двама надзиратели от бургаския затвор за смъртта на Горан Горанов

Софийска градска прокуратура повдига обвинение на двама бургаски надзиратели за смъртта на Горан Горанов. Те не направили нищо за да ограничат аварията в парното и да опазят живота на затворника.

Надзирателите са привлечени като обвиняеми за причинена от тях смърт по непредпазливост, съобщиха от прокуратурата.

Сутринта на 25 март 2017 година възникнала повреда на парната инсталация в килията на лишения от свобода, при която имало пробив на водна пара под налягане с температура 140 градуса по Целзий. Според експертите при попадането й върху тялото на Горан Горанов тя предизвикала тежка термична травма, несъвместима с живота.

Двамата надзиратели, въпреки че са били длъжни не са изпълнили законовото си задължение да осигурят защита, безопасност и сигурност на лишения от свобода. Спрямо надзирателите е  наложена забрана за напускане на страната.

Предстои внасяне на материалите по делото с обвинителен акт в съда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьори катастрофираха самостоятелно при два инцидента

При два различни инцидента шофьори катастрофираха самостоятелно, съобщи Областната дирекция на полицията в Бургас. Около 11.30ч. вчера, на ул.„Михаил Герджиков“ в Царево, в близост до заведение над плаж „Понтона“, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира автомобил, блъскайки се в..

публикувано на 21.08.24 в 09:26

Мъж се е удавил на северния плаж в Приморско

Около 14.20ч. вчера в Районното управление  в Приморско е получено съобщение, че е открито тяло на удавен мъж в района до пост №3 на Северния плаж в града. Установено е, че това е 54-годишен чешки турист. Тялото е откарано за аутопсия в отделението по съдебна медицина към УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 21.08.24 в 09:05

Инспекцията по труда: Близо 1/4 от работещите без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство

Почти една четвърт от установените случаи на работа без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство, отчитат от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ). За седемте месеца на 2024 г. в хотелиерството и ресторантьорството са извършени 3713 проверки, при които са установени 18 372 нарушения. От тях, свързани с осъществяване на..

публикувано на 21.08.24 в 08:54

Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на 26-годишният Валентин Иванов от Хасково.  Той е обвинен за убийството на Иван Ковачев.  Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) Случаят е от 17 август, когато между двамата мъже възниква спор в Борисовата градина в Бургас...

обновено на 20.08.24 в 17:09

Засякоха водачи превишили скоростта в района на Шивачево

По подбалканския път София–Бургас, в района на град Шивачево екипи на полицията в град Твърдица, са засекли осем нарушители, които са преминали с над 110 километра в час в участък, който е с ограничение от 60 км/ч. Нарушителите са регистрирани в рамките на операция „Безопасно лято.“  Най-високата скорост засечена от камерите на пътните полицаи, в..

публикувано на 20.08.24 в 15:11
снимката е илюстративна

Възстановено е движението на АМ "Тракия" преди Стралджа

Възстановено е движението и в двете платна на на АМ „Тракия“, съобщават от АПИ. По-рано там бе станала катастрофа при км 293 в посока Бургас малко преди отбивката за Стралджа.  Движението се осъществяваше само в активната лента. 

обновено на 20.08.24 в 12:59

Два автомобила са иззети на шофьорки за наркотици и алкохол

36-годишна жена от пазарджишкото село Огняново е задържана след като униформените в Созопол установили, че шофира след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ и е задържана за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет по надлежния ред. При извършено претърсване на лекия автомобил са..

публикувано на 20.08.24 в 09:06