Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на загиналия велосипедист в Приморско с протест пред съдебната палата в Бургас

Законодателни промени за причиняване на смърт при катастрофа, когато шофьорът е пиян, ще искат близки и роднини на загиналия преди година колоездач. Ивелин Дуков бе сгазен от шофьор в Приморско, а водачът Владимир Колев е управлявал автомобила си с 2.7 промила алкохол в кръвта. Пред БНР - Бургас сестрата на загиналия, Даниела Анастасова поясни:

„Исканията ни са за максимална присъда, по обвинение от 5 до 20 години. Ние ще пледираме за 20 години и един апел ще отправим за промяна на наказанията при ПТП, когато шофьорът е с алкохол в кръвта. Може би трябва да се разгледат и мерките за неотклонение, защото в момента в нашия случай, убиецът е на свобода.“

Близки, приятели и роднини на Ивелин Дуков от Царево, Приморско и Бургас се събират днес на протест, пред съдебната палата в Бургас, поясни Анастасова. Той е насрочен за 9 ч., а в 10 започва и делото срещу мъжа, който го сгази.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП и НАП разкриха престъпна схема за милиони при търговия със зърно

При проведени от ГДБОП-МВР, НАП и Софийска градска прокуратура  действия са установени две престъпни схеми за укриване на данъци, чрез които бюджетът на държавата е ощетен с близо 11 млн. лв. Едната схема е свързана с неплащане на корпоративен данък с търговия на зърно, а другата - за укриване на ДДС при търговия с торове. Това разкриха на..

публикувано на 21.08.24 в 17:27
Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на 500 евро и залови пиян шофьор на камион

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен автомобил, управляван от 51-годишен мъж. Освен парите, които той съхранявал в портфейл, в камиона е..

публикувано на 21.08.24 в 14:01

Наградиха полицаите задържали заподозрения за убийството в Борисовата

Двамата служители на реда бяха наградени с “Обявяване на благодарност” и парична награда за задържането на заподозрения за  убийството на 37-годишен бургазлия, осъществено преди дни в района на Борисовата градина. Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) От полицията информират, че 26-годишният криминално..

публикувано на 21.08.24 в 10:37

Шофьори катастрофираха самостоятелно при два инцидента

При два различни инцидента шофьори катастрофираха самостоятелно, съобщи Областната дирекция на полицията в Бургас. Около 11.30ч. вчера, на ул.„Михаил Герджиков“ в Царево, в близост до заведение над плаж „Понтона“, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира автомобил, блъскайки се в..

публикувано на 21.08.24 в 09:26

Мъж се е удавил на северния плаж в Приморско

Около 14.20ч. вчера в Районното управление  в Приморско е получено съобщение, че е открито тяло на удавен мъж в района до пост №3 на Северния плаж в града. Установено е, че това е 54-годишен чешки турист. Тялото е откарано за аутопсия в отделението по съдебна медицина към УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 21.08.24 в 09:05

Инспекцията по труда: Близо 1/4 от работещите без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство

Почти една четвърт от установените случаи на работа без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство, отчитат от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ). За седемте месеца на 2024 г. в хотелиерството и ресторантьорството са извършени 3713 проверки, при които са установени 18 372 нарушения. От тях, свързани с осъществяване на..

публикувано на 21.08.24 в 08:54

Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на 26-годишният Валентин Иванов от Хасково.  Той е обвинен за убийството на Иван Ковачев.  Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) Случаят е от 17 август, когато между двамата мъже възниква спор в Борисовата градина в Бургас...

обновено на 20.08.24 в 17:09