Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При строги мерки за сигурност започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев

Снимка: Nova

При строги мерки за сигурност и при закрити врата започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев. Той е обвиняем  за служебно престъпление, станало преди 10 години, с което е ощетил община Несебър с над половин милион лева. Строгите мерки се налагат заради разпита на защитен свидетел. Това е Георги Вълев, обвиняем по делото " Килърите".Очаква се днес да бъдат разпитани още 10 души.

Припомняме, че за  Тотко Колев ,прокуратурата твърди че, в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г.  в качеството си на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за взискател, издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот без да изпрати писмо до Службата по вписвания  в Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона. На 12.02.2008 г. извършил опис на  терена, без да е налице наложена възбрана на имота, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на Общината, като собственост на длъжник. Така са нанесени щети за  584 955 лв., явяващи се пазарната стойност на имота.

Прокурор Йорданка Дачева поясни :

След "Дюнигейт"  община Несебър прави ревизия на земите си и разбира, че не е собственик на терена край Емона.Забавихме се толкова години , защото трудно се събират доказателства, много голям е обемът от материали.Давността на престъплението е голяма - 15 години.делото е образувано 2013, година .Тогава се разбира, че земята вече не е собственост на община Несебър. Длъжникът изобщо не е имал такава земя, никъде в района.Първото вписване по партидата на длъжника е по продажбата на тази земя.Т.е той е трябвало да има предишно вписване по партидата, че я притежава тази земя.Той няма такова. Към момента е влязло в сила съдебно решение, с което е обявена продажбата за нищожна. 


Георги Вълев от


Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новият шеф на ОД на МВР с коментар по темата рокади в РПУ-тата

"Който си върши работата-продължава да си работи! Колегите ме познават-всичко е спокойно"-така новият директор на ОД на МВР Владимир Маринов в първата си публична изява, начело на дирекцията, отговори на журналистически въпрос дали ще има кадрови смени в районните управления. Маринов присъства на церемонията, с която бе отбелязан в аванс празника на..

обновено на 13.09.24 в 17:47
Старши комисар Николай Николаев

Пожарът в сметището в Равадиново е голям колкото триетажна сграда

С пожар колкото триетажна сграда, който гори в дълбочина и краят на чието погасяване не се вижда бургаската противопожарна служба посрещна професионалния си празник. Гори последната работеща клетка от сметището, което обслужва три общини – Созопол, Царево и Приморско. Депото за отпадъци на Созопол, Царево и Приморско е почти пълно,..

публикувано на 13.09.24 в 15:31

С шествие пожарникарите в Царево отбелязаха професионалния си празник

Пожарникарите от Царево проведоха шествие по централните улици на града по случай професионалния си празник на 1 4 септември. В православен храм ,,Св. Цар Борис Михаил’’ отец Йордан Петков отслужи заупокойна молитва за загиналите служители по време за изпълнение на служебния си дълг, както и молитва за здраве на огнеборците и доброволците...

публикувано на 13.09.24 в 13:21

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенска област

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба в областния център по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник – 14 септември.  Пожарникарите си пожелаха..

публикувано на 13.09.24 в 08:49

Мъж се е удавил край Черноморец

Мъж се е удавил край Черноморец, съобщават от бургаската полиция.  Тялото му е било изхвърлено на скалите до местностга „Акра“. Бил е облечен във водолазен костюм.  Не са открити  следи за насилствена смърт. Предстои утопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас, както и изясняване на самоличността му.  Работата по случая продължава..

публикувано на 13.09.24 в 08:36

Три автомобила са конфискувани за денонощие за шофиране с алкохол

Три автомобила са иззети за денонощие в Бургаска област заради шофиране под въздействието на алкохол, съобщават от ОД на МВР. С 1.28 промила е карал товарен автомобил 31- годишен българин, спрян за проверка в несебърския квартал «Камелия». В следобедните часове на 11 септември в Слънчев бряг е спрян лек автомобил, управляван от 54 годишен..

публикувано на 12.09.24 в 11:24

Задържаха 29 нелегални мигранти в тайници на камион край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец.  29..

публикувано на 11.09.24 в 14:37