Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на Панайот Рейзи за присвояване на близо 2 млн. лева

| обновено на 11.03.19 в 15:13
Снимка: KotaSport

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за извършено от него длъжностно присвояване на близо 2 милиона лева.

Според обвинението престъплението е извършено в периода  от 29.08.2014г. до 27.03.2017г. От там посочват, че деянието е извършено 33 пъти. Заедно с друго длъжностно лице от местната администрация, той е присвоил чужди пари в общ размер 1 989474,08 лв. /собственост на Общината/, поверени му да ги управлява.

За улесняване на присвояването, Рейзи е извършил и документни престъпления, като съзнателно се ползвал от фалшиви частни документи – договори и фактури.

Според обвинението престъплението е извършено чрез изплащане на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР. Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата - изпълнител.

Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Панайот Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, той може получи наказание затвор от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на 26-годишният Валентин Иванов от Хасково.  Той е обвинен за убийството на Иван Ковачев.  Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) Случаят е от 17 август, когато между двамата мъже възниква спор в Борисовата градина в Бургас...

обновено на 20.08.24 в 17:09

Засякоха водачи превишили скоростта в района на Шивачево

По подбалканския път София–Бургас, в района на град Шивачево екипи на полицията в град Твърдица, са засекли осем нарушители, които са преминали с над 110 километра в час в участък, който е с ограничение от 60 км/ч. Нарушителите са регистрирани в рамките на операция „Безопасно лято.“  Най-високата скорост засечена от камерите на пътните полицаи, в..

публикувано на 20.08.24 в 15:11
снимката е илюстративна

Възстановено е движението на АМ "Тракия" преди Стралджа

Възстановено е движението и в двете платна на на АМ „Тракия“, съобщават от АПИ. По-рано там бе станала катастрофа при км 293 в посока Бургас малко преди отбивката за Стралджа.  Движението се осъществяваше само в активната лента. 

обновено на 20.08.24 в 12:59

Два автомобила са иззети на шофьорки за наркотици и алкохол

36-годишна жена от пазарджишкото село Огняново е задържана след като униформените в Созопол установили, че шофира след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ и е задържана за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет по надлежния ред. При извършено претърсване на лекия автомобил са..

публикувано на 20.08.24 в 09:06

Бургазлия сгази англичанка, лежаща на пътното платно в "Сарафово"

34-годишен бургазлия е преминал с автомобила си през тялото на лежаща на пътното платно англичанка. Пътният инцидент е станал час след полунощ  на кръговото кръстовище на кв. "Сарафово".  26-годишната туристка, която е кацнала в България час по-рано, е с фрактура на таза, дясната раменна става и пневмоторакс на бял дроб. Жената е с опасност за..

публикувано на 20.08.24 в 08:58

Тежко е състоянието на пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол-Сливен

Четиримата пострадали при катастрофата на пътен възел "Хаджидимитрово" на пътя Ямбол-Сливен продължават да са с опасност за живота, съобщават от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен.  Мъж загина, четири деца и двама възрастни са с опасност за живота след катастрофа на пътя Ямбол-Сливен Четирима от общо 8 ранени са настанени в болницата в Сливен,..

публикувано на 19.08.24 в 11:38
Снимката е илюстративна

АПИ: Движете се с повишено внимание по пътя Прилеп-Карнобат

До 18 ч. днес движението по пътя Прилеп – Карнобат се осъществява с повишено внимание поради косене на крайпътна растителност, информират от АПИ.  Участъкът е сигнализиран от пътни знаци.

публикувано на 19.08.24 в 09:47