Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Димитров представя концерт - спектакъла „Да докоснеш мечтата“ тази вечер в Летния театър

| обновено на 11.06.19 в 09:08



С мотори на сцената и специални ефекти, основателят на „Петлите“ Георги Димитров ще представи чрез концерт - спектакъл автобиографичната си книга „Да докоснеш мечтата“. В нея той описва нерадостното си детство и възхода след това. Въпреки че е израснал в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Александър Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас и още на 18 години се е сблъскал с горчилката на реалния живот, той все пак успява да докосне мечтата си. В спектакъла, Георги Димитров е поканил да се включи и бургаският хореограф Петя Стойкова.

„За мен е важно да направя това, което съм искал от години – сцена, ефект, мултимедия, изпълнители, актьори и участници. Моята приятелка, бургаският хореограф Петя Стойкова, ще участва в представлението сама. Тя ще играе моята душа“, обясни Димитров.

В спектакъла  ще участват  и  деца, които са били част от танцовия екип на „Петлите“, от основаването до момента. Освен тях на сцената ще излязат и специални гости. Това ще бъдат хората, които са помогнали възпитаниците на вече закрития интернат "Ал. Г. Коджакафалията" да се реализират чрез изкуството - журналисти, музиканти, актьори и танцьори, които ще се присъединят към спектакъла. Всеки, който закупи билет, ще получи книгата на Георги Димитров.

В концерта ще се включат и певицата Жана Бергендорф, бургаският актьор  Юрий Ангелов. Хореографът Петя Стойкова и групата на Христо Андонов ще изиграят душата на Георги. През годините те са били винаги близо до него и в този важен момент, той отново им се доверява. По спектакъла  са работили  9 хореографи, които създават танците, участници са и всички петлета, участвали преди и сега във формацията.

Книгата, по която ще бъде спектакъла ,,Да докоснеш мечтата“ е написана, редактирана и оформена от екип професионалисти: Автор е Георги Димитров, Редактор - Елка Василева, Корица - Теодор Хараламбиев, Снимки - Георги Димитров, Димитър Евтимов, Жулиета Михнева, Предпечатна подготовка - Ваня Колева, Печат - Печатница Мултипринт гр. Костинброд.

Билетите за спектакъла са в продажба, на касите на Операта и НХК. Всеки закупил билет ще получи книгата в деня на спектакъла като подарък. Спектакълът ще се играе от 20:30 часа в "Летния Театър" в Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартина Караиванова и Красимир Аврамов в търсене на отговори на душата в изложбата „От Неси ме там“

Дълбоко емоционално завладяваща и философски провокативна е съвместната изложба на великотърновските художници Мартина Караиванова и Красимир Аврамов. Одухотвореност, вътрешната хармония, вяра, че има отговори и на най-самотните въпроси- това са първите впечатления от тази въздействаща колаборация. Експозицията е озаглавена „От Неси ме там“ и..

публикувано на 02.10.24 в 09:30

С изложба и анимация откриват фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" в Бургас

С обща изложба и анимационно кино за малки и големи ще бъде открит фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" тази вечер в Бургас. Организатор е гранд хотел и СПА "Приморец" в партньорство с Община Бургас. Преди завършвахме с изложба, сега откриваме с такава и в нея съм поканим изтъкнати творци, съобщи художественият директор на..

публикувано на 02.10.24 в 09:10

Анна Мутавска представя първата си изложба в родния си Бургас

Бургазлийката Анна Мутавска ще представи първата си изложба в родния си Бургас днес.  Произведения на Анна Мутавска са част от частни колекции във Франция, Испания, Канада и България.  Талантливата бургаска художничка споделя своето изкуство с необичайни спътници – джудистката Радка Генчева и световноизвестният стилист Кирил Василев, който работи с..

публикувано на 02.10.24 в 09:55

Звездно присъствие в седмото издание на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест"

Звездно присъствие на седмия Фестивал на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" , който ще се проведе от 2-ри до 5-ти октомври в Бургас. Негов организатор е гранд хотел и СПА "Приморец" в партньорство с Община Бургас. Началото ще бъде дадено на 2-ти октомври в 17.30 ч. с откриване на фестивала с обща изложба на проф. Божидар Бончев, Стефан Божков, Калия..

публикувано на 01.10.24 в 16:30

Изтъкнати японски музиканти са солисти на симфоничния концерт на 4 октомври

Предстои официалното откриване на новия Сезон 2024/ 2025 на Държавна опера - Бургас. На 4 октомври  от 19 часа в залата на Операта маестро Деян Павлов  ще застане за диригентския пулт на симфоничния концерт с гост‐солисти от Япония: Кийоко Сакаи – пиано, Кожи Оказаки – фагот и Етцуко Оказаки – пиано.  Тримата музиканти са професори в..

публикувано на 01.10.24 в 14:56

Попълват отново националната система "Живи човешки съкровища - България"

Министерството на културата обяви процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища-България”, съобщават от Областната администрация в Бургас. Целта на фонда е опазването на нематериалното културно наследство с важно културно, историческо и художествено значение за България и неговото предаване на следващите поколения...

публикувано на 01.10.24 в 13:07

Започват Есенните литературни празници в Бургас

Есенните литературни празници се откриват днес в Дома на писателя в Бургас. Премиери на книги от поезия до криминална фантастика през целия месец октомври включва 28-то издание, организирано от сдружението на Бургаската писателска общност.    По традиция стартът на събитието ще бъде даден в първия ден на октомври, когато специален гост ще бъде..

публикувано на 01.10.24 в 10:50