Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родилното отделение в Ямбол отново ще приема пациенти

Родилното отделение на Ямболската болница възстанови дейността си. Близо 3 месеца ражданията бяха прекратени, поради липсата на неонатолози.

Д-р Константин Колишев от Пловдив неонатолог с над 40 години стаж, е приел предложението на ръководството на Ямболската областна болница:

„Искам да помогна на колегите си. Ще дам всичко от себе си, това, което мога, това, което знам.“

Многопрофилната болница в Ямбол е единственото лечебно заведение в областта, в което се извършват раждания, както планово, така и по спешност. Спирането на дейността се е отразило и на финансовото състояние на лечебното заведение, поясни директорът д-р Панайот Диманов.

„В Ямболската болница „Св. Пантелеймон” имаме годишно около 400, 408 раждания, средно 30-40 на месец. Финансово не се отрази много тежко на болницата, тъй като тези клинични пътеки са евтини, но все пак е финансова загуба.“

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проучване: Българските деца нямат навик да ядат риба, плодове и зеленчуци

Българското дете няма навик да яде риба. Всяко пето дете у нас не яде риба. Няма такава кулинарна традиция. Това е един от изводите от огласено национално представително проучване на хранителните навици на децата у нас. Това е възрастта, в която се оформят стереотипи за хранене . Потвърди се, че има много какво да се върши, за да се..

публикувано на 19.09.24 в 12:28

В изнесена приемна на РЗИ в Камено ще сдвояват смарт устройства с ел. здравни досиета

В 10 часа в читалището на Камено служители на Регионалната здравна инспекция ще сдвояват смарт устройства с личните електронни здравни досиета на желаещи жители на града.  Те трябва предварително да са инсталирали приложението „еЗдраве“ на мобилния си телефон.  По време на изнесената приемна ще се проведе информационна кампания. Тя ще продължи..

публикувано на 19.09.24 в 08:30

Фармацевтите предлагат разкриването на аптеки в отдалечените райони, вместо вендинг машини

Фармацевтите у нас са в протестна готовност заради предложени промени в закона, свързани с продажба на лекарства от вендинг машини. Те ще се позиционирани в малки и отдалечени населени места, без да имат връзка с аптека. Според аптекарите това е недопустимо и те имат собствени предложения. Според фармацевтите по-добро би било разкриването на..

публикувано на 18.09.24 в 12:19

Марин Киров: Новият Медицински център в Царево ще осигури адекватна грижа за местни и туристи

Избран е изпълнител за втория етап от строежа на новия Медицински център в Царево, информират от Общината. Днес бе дадено началото на довършителния етап. „През настоящия мандат осигурихме финансиране и проведохме процедура за избор на изпълнител на финалната фаза от довършването на Медицинския център. Заделили сме средства и за специфично медицинско..

публикувано на 17.09.24 в 11:18

Подмладяване на случаите на туберкулоза отбелязват здравните власти в Бургас

Подмладяване на случаите на туберкулоза отбелязват здравните власти в Бургас. Очакванията са и за повече случаи на новозаболели спрямо миналата година. Отпадналост, кашлица, слаба температура и загуба на тегло са симптомите, при които трябва да се посети специалист за изследване за заболяването,  каза главната сестра в Белодробната болница в..

публикувано на 16.09.24 в 13:11

Белодробната болница с безплатни прегледи за туберкулоза

Седмица на отворените врати за туберкулоза ще се проведе в белодробната болница в Бургас. В рамките на инициативата ще се извършва скрининг на риска за заболяването чрез анкета и консултации.  На съмнителните за туберкулоза лица ще се правят прегледи и допълнителни изследвания. Посещенията може да се извършват от 10 до 16 часа. Инициативата се..

обновено на 16.09.24 в 08:57

Дългогодишни кръводарители се обединяват, за да помогнат на деца

В навечерието на първия учебен ден дългогодишни кръводарители се обединяват, за да помогнат на децата, които имат нужда от кръвопреливане. В Кръвния център в Бургас всеки, който желае може да дари кръв всеки работен ден до 13 часа.  "Днес искахме да информираме хората от ползите, които има даряването на кръв - за този който има нужда, но и за..

публикувано на 13.09.24 в 12:48