Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Бачийски спечели делото за клевета

Общинският съветник Константин Бачийски спечели делото срещу д-р Михаил Тиков.

Делото  срещу Бачийски бе заведено, заради изявления на общинския съветник и колегата му Георги Дражев преди повече от година. На пресконференция тогава, те заявиха, че Медицински център 3 в к-с „Меден рудник“ е продаден на "Булфарма" незаконно, а решение на общинския съвет по темата е било подменено.  От дружеството чрез изявление до медиите, отрекоха обвиненията и заявиха, че ще съдят двамата съветници.

В продължение на близо две години различни съдебни състави се опитваха да разберат, без резултат в какво точно се състои клеветата срещу д-р Тиков.

Според Бачийски, той само е изнесъл данни за незаконната продажба и нарушенията при нея без никъде да споменава името на д-р Тиков.

През 2017 год. Бачийски определи сделката за незаконна, тъй като според него продажната цена е била под пазарната и не е бил проведен търг с участието на различни кандидат-купувачи, което да доведе до по-високи приходи в общинската хазна.

Общинският съветник алармира за незаконносъобразния акт, който ощетяваше не само жителите на комплекса, но и всички граждани, тъй като според сделката общинската собственост беше продадена на цена с 1 200 000 лева по-ниска от възможно най-ниската цена, която позволява закона.

Ако да защитаваш общественият интерес е престъпление – съдете ме!“, заяви Константин Бачийски пред състав на Бургаски районен съд.

В крайна сметка се оказа, че изнесените данни отговарят на истината. Дългите съдебни битки, поради липса на доказателства за въпросната клевета приключиха, но със задължението към Михаил Тиков да заплати 8000 лева, разноски по делото.

В момента Константин Бачийски с лични средства води дела за защита на общинската собственост върху спортния комплекс „Черноморец“ в Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Константин Бачийски : Делото срещу мен и Георги Дражев е вид сплашване

 Делото за клевета срещу общинския съветник Константин Бачийски беше отложено днес. То е заведено от частния тъжител Михаил Тиков, заради изявления на Бачийски и колегата му Георги Дражев преди повече от година. На пресконференция тогава, те заявиха ,че..

публикувано на 20.03.19 в 15:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия си поръча компаньонки, те го обраха

37-годишен бургазлия е подал сигнал в полицията, че е бил обран от две компаньонки, които поканил в дома си.  Около 07.30 ч., след като жените си тръгнали, той установил, че от дома му липсват 50 лв., чифт златни обеци с тегло около 3 гр., преса за..

публикувано на 17.09.24 в 11:42

Хванаха мъж докато се грижи за конопените си растения

42-годишен мъж от с. Равда е задържан от полицията, в момент на полагане на грижи за посадени конопени растения. Насажденията са били  в района на Бургаски солници. Иззети са общо 24  растения с височина от 50 см. до 200 см., торове и пособия за..

публикувано на 17.09.24 в 11:32

Какво да правим със старото двигателно масло

Непрекъснато увеличаващият се брой на автомобилите в градската среда поставя и сериозния въпрос какво да правим със старото двигателно масло. Правилното му третиране след неговата смяна е от особено значение за опазването на околната среда от..

публикувано на 17.09.24 в 09:42

На 20 септември са консултациите за СИК в Ямбол за вота

Кметът на Ямбол Валентин Ревански отправи покана до парламентарно представените партии и коалиции за определяне на съставите на секционните избирателни комисии, които ще проведат предсрочните парламентарни избори. Консултациите са насрочени за 20..

публикувано на 17.09.24 в 08:31

Затварят през деня част от улица "Гладстон"

Днес, във връзка с извършване на асфалтови работи по ул. „Уилям Гладстон“, от 09.00 до 16:00 часа, се въвежда временна организация на движението на превозни средства. З Ще бъде затворен участъкът от бул. „Иван Вазов“ до ул. „Фердинандова“, съобщи Община..

публикувано на 17.09.24 в 08:14

ГДБОП разби нарколаборатория в Сливен

Петима са арестувани при специализираната операция на ГДБОП в Сливен. Разбита е нарколаборатория от домашен тип, открити са наркотици и незаконно оръжие. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. По време на операцията са..

публикувано на 16.09.24 в 16:55

Задържан е 32-годишен мъж от Габрово заради пожара край Созопол

32-годишен мъж от Габрово е задържан за 24 часа заради пожара край Созопол в събота, съобщиха от полицията.  Пожар гори край плаж Каваци Разразилият се огън наложи евакуацията на служителите и клиентите на супермаркет в района.  Пожарът в..

публикувано на 16.09.24 в 10:33