Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски ученици представиха проектите си за здравословен начин на живот

Учениците от 13 бургаски училища бяха наградени днес. Те участваха със свои проекти за здравословен начин на живот в инициатива на Община Бургас. В рамките на 3 месеца децата са извършвали различни дейности като спортни прояви и презентация на храни.

Всички училища са наградени, те ще получат макет на скелет, който да им бъде полезен в часовете по биология, обясни Петя Чакърова, старши експерт в Община Бургас. „Най-вече учениците са изготвили кулинарни изкушения, кулинарни уроци, презентации пред своите връстници, спортни мероприятия. По-големите ученици са направили мултимедийни презентации“, поясни тя.

Организирахме спортни прояви на плажа по време на проекта, обясни Радина Вангелова, ученик от ПГЧЕ "Васил Левски". „Със здравословни храни, води, забавни игри и викторина показахме как се води здравословен начин на живот“, допълни тя.

Всяко от училищата е получило за изготвянето на проявите по проекта финансиране от Община Бургас в размер на 850 лв.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха първия мобилен социален център в Сливен

Мобилен социален център отвори врати в Сливен. Цветното камионче е с класна стая и бяла дъска и ще събира до 6-8 деца. Предвидено е центърът да работи с деца от квартал „Надежда“. Организатор е фондация „За Надежда“. На откриването присъстваха представители на френското посолство в България, американската организация O.U.R.Rescue, Български фонд за..

публикувано на 10.10.24 в 16:09

Стоян Копривленски вдъхнови бургаски ученици,споделяйки опита си

Пред пълна зала с ученици в бургаската библиотека световният шампион по кикбокс Стоян Копривленски говори за пътя към успеха си и трудностите, през които е минал. Той е лице на кампанията "Отговорни в училище" и гост на подкаста  „Аз сред всички – пътят към успеха“, който цели да мотивира и вдъхнови младите хора.  "Важен е примерът, надявам..

публикувано на 10.10.24 в 16:05

Математици настояват да бъде увеличен приемът на ученици в математическите гимназии в страната

112 български учени математици от 15 университета и научни института се обединяват около идеята да бъде увеличен приемът на ученици в математическите гимназии в страната. Те са входирали предложението си до министъра на образованието. Изпратили са писма до президента и до Министерския съвет. Според тях бройката трябва да бъде завишена още при..

публикувано на 09.10.24 в 14:56

Университет "Проф.д-р Асен Златаров" откри академичната година за чуждестранните си студенти

Университет  "Проф.д-р Асен Златаров" откри новата академична година за чуждестранните си студенти. Първокурсниците са от 12 държави и се обучават в Медицинския факултет. Сред тях има и такива с двойно гражданство.  Реално за втора година бургаския ВУЗ приема студенти от чужбина.  "Дипломите ни са признати в Европа и Великобритания, предстои..

публикувано на 08.10.24 в 14:45

Бургаски ученици: Образование в чужбина, реализация в България

Бургаски ученици днес се запознаха с възможностите за следване в чужбина. Индивидуални консултации за специалности, за такси и за битови условия бяха направени на изложението "Световно образование". Повечето от бургаските тинейджъри бяха от езиковите гимназии и се интересуваха от възможностите за обучение в Европа. Голяма част от тях само..

публикувано на 07.10.24 в 15:08

Организират обучение по дигитални умения за украински деца в Бургас

Центърът за подкрепа и личностно развитие в Бургас дава старт на нов курс за обучение по дигитални умения за украински деца. Той ще се провежда всеки петък от 16.30 часа в зала № 9, ет. 3 на Международния конгресен център до Морска гара, информират от Общината. Занятията ще бъдат водени от квалифициран преподавател от Университет "Проф. д-р Асен..

публикувано на 07.10.24 в 13:18

Нидерландия и Белгия са най-предпочитаните държави от българите за обучение в чужбина

  20-то изложение „Световно образование“ ще се проведе в Бургас на 7 октомври.  6 университета ще бъдат представени в него.Това са четири учебни заведения от Швейцария, един от Нидерландия, и един от България. В същото време посетителите ще имат възможност да се запознаят с възможностите за обучение във висшите училища в цяла Европа, обясни Николай..

обновено на 07.10.24 в 10:41