Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двамата обвиняеми за катастрофата край Маринка останаха с мярка "подписка"


По реда на съкратеното съдебно следствие ще се гледа делото на двамата обвинени за тежката катастрофа край Маринка през април миналата година. Младите водачи, обвинени за смърт на пътя на възрастна жена и средна телесна повреда на дете, остават с мярка за неотклонение „подписка“. Това реши окръжният съд в Бургас и насрочи следващо заседание по делото на 9 януари догодина.

4 мата роднини на загиналата възрастна жена и свидетели по делото, както и вещите лица, не се явиха на заседанието днес, а обвиняемите Георги Христов на 36 години и 24 годишната Белма Ахмед не пожелаха повече следствени действия и разпити. По съкратената процедура те се надяват наказанието им да се намали с една трета, както е по закон. По времето на произшествието Георги работел като шофьор на микробус на куриерска фирма и пътувал към Бургас,  а Белма, която дори не говори български е пътувала към Истанбул заедно с баба си, още една жена и две деца, едното е със средна телесна повреда след катастрофата. Накратко - Георги предприел внезапно навлизане в платното за движение на Белма, тя избягала вляво, той се върнал в своето платно и така двата автомобила се срещнали. И двамата водачи казаха, че ще обяснят действията си на по-късен етап. За причиняване на смърт на пътя и телесна повреда по Закон е възможно те да получат и ефективни наказания. Според защитника на Белма – адвокат Деян Костов, обаче по отношение на младото момиче това би било несправедливо.

" Това просто няма да доведе и до необходимия ефект. При Белма Ахмед има изключително много смекчаващи обстоятелства - тя е много млада, няма нарушения на пътя нито у нас, нито в Турция, където живее. Освен това тя е много близка роднина на загиналата в автомобила ѝ възрастна жена. Ефективно наказание е неуместно в този случай, то е безсмислено и няма да бъде полезно на никого" - посочи адвокатът на младата обвиняема, която беше в съда и с преводач, освен с упълномощения си защитник.

Извършените предварителни химическа и техническа експертизи не са показали алкохол или превишена скорост. Предстоят още разпити на свидетели, изслушвания на технически експерти, до следващото заседание по делото, което бургаският съд насрочи за девети януари 2020 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия си поръча компаньонки, те го обраха

37-годишен бургазлия е подал сигнал в полицията, че е бил обран от две компаньонки, които поканил в дома си.  Около 07.30 ч., след като жените си тръгнали, той установил, че от дома му липсват 50 лв., чифт златни обеци с тегло около 3 гр., преса за коса, сешоар, маркови слънчеви очила и други вещи на стойност около 2 000 лв. Двете бургазлийки..

публикувано на 17.09.24 в 11:42

Хванаха мъж докато се грижи за конопените си растения

42-годишен мъж от с. Равда е задържан от полицията, в момент на полагане на грижи за посадени конопени растения. Насажденията са били  в района на Бургаски солници. Иззети са общо 24  растения с височина от 50 см. до 200 см., торове и пособия за отглеждането им. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 17.09.24 в 11:32

Какво да правим със старото двигателно масло

Непрекъснато увеличаващият се брой на автомобилите в градската среда поставя и сериозния въпрос какво да правим със старото двигателно масло. Правилното му третиране след неговата смяна е от особено значение за опазването на околната среда от замърсяване.  По тази причина Община Бургас, съвместно с Организацията по оползотворяване на отработени..

публикувано на 17.09.24 в 09:42

На 20 септември са консултациите за СИК в Ямбол за вота

Кметът на Ямбол Валентин Ревански отправи покана до парламентарно представените партии и коалиции за определяне на съставите на секционните избирателни комисии, които ще проведат предсрочните парламентарни избори. Консултациите са насрочени за 20 септември, петък, от 14.00 часа в зала 107 в сградата на Общинска администрация Ямбол, ул. „Г. С...

публикувано на 17.09.24 в 08:31

Затварят през деня част от улица "Гладстон"

Днес, във връзка с извършване на асфалтови работи по ул. „Уилям Гладстон“, от 09.00 до 16:00 часа, се въвежда временна организация на движението на превозни средства. З Ще бъде затворен участъкът от бул. „Иван Вазов“ до ул. „Фердинандова“, съобщи Община Бургас. Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района, призовават от..

публикувано на 17.09.24 в 08:14

ГДБОП разби нарколаборатория в Сливен

Петима са арестувани при специализираната операция на ГДБОП в Сливен. Разбита е нарколаборатория от домашен тип, открити са наркотици и незаконно оръжие. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. По време на операцията са използвани служебни кучета при претърсването на адресите в Сливен и к.к. „Слънчев бряг“, където са..

публикувано на 16.09.24 в 16:55

Задържан е 32-годишен мъж от Габрово заради пожара край Созопол

32-годишен мъж от Габрово е задържан за 24 часа заради пожара край Созопол в събота, съобщиха от полицията.  Пожар гори край плаж Каваци Разразилият се огън наложи евакуацията на служителите и клиентите на супермаркет в района.  Пожарът в местността Синетудис обхвана над 465 дка сухи треви и храсти и около 50 дка смесена гора...

публикувано на 16.09.24 в 10:33