Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативната прокуратура в Бургас поиска по-висока присъда за шофьора, убил колоездач в Приморско

Апелативната прокуратура в Бургас протестира решение на съда за намаляването на присъдата на шофьора, убил колоездач в Приморско. Институцията намали наказанието „лишаване от свобода“ от 17 години на 10 години, а също така измени обвинението, приемайки че деянието не представлява „особено тежък случай“.

Катастрофата стана на 3-ти декември 2017 г., когато загина 33 - годишният Евелин Дуков. Обвиняемият Владимир Колев беше задържан часове след инцидента, а експертиза доказа, че е карал колата си с 2.7 промила алкохол в кръвта. 

В депозирания протест Прокуратурата посочва, че деянието трябва да бъде квалифицирано като „особено тежък случай“, а присъдата от 10 години „лишаване от свобода“ е несправедлива и следва да бъде завишена.

Протестът на Апелативна прокуратура – Бургас ще бъде разгледан от ВКС – София, който е компетентен да се произнесе по него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенска област

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба в областния център по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник – 14 септември.  Пожарникарите си пожелаха..

публикувано на 13.09.24 в 08:49

Мъж се е удавил край Черноморец

Мъж се е удавил край Черноморец, съобщават от бургаската полиция.  Тялото му е било изхвърлено на скалите до местностга „Акра“. Бил е облечен във водолазен костюм.  Не са открити  следи за насилствена смърт. Предстои утопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас, както и изясняване на самоличността му.  Работата по случая продължава..

публикувано на 13.09.24 в 08:36

Три автомобила са конфискувани за денонощие за шофиране с алкохол

Три автомобила са иззети за денонощие в Бургаска област заради шофиране под въздействието на алкохол, съобщават от ОД на МВР. С 1.28 промила е карал товарен автомобил 31- годишен българин, спрян за проверка в несебърския квартал «Камелия». В следобедните часове на 11 септември в Слънчев бряг е спрян лек автомобил, управляван от 54 годишен..

публикувано на 12.09.24 в 11:24

Задържаха 29 нелегални мигранти в тайници на камион край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец.  29..

публикувано на 11.09.24 в 14:37

Локализиран е пожарът в депото за отпадъци край Равадиново

Пожарът, възникнал в депото за неопасни отпадъци край Равадиново, е локализиран, съобщават от Община Созопол. Той е възникнал в нощта на 9 срещу 10-и септември. Огънят не е стигнал до гората в съседство. Продължават да тлеят отпадъците, които са депонирани в клетката, която в момента се използва. Очакват се указания от РИОСВ как да продължи..

публикувано на 11.09.24 в 13:02

Поредна жертва на телефонна измама хвърли почти 5 хил. лева през терасата

30-годишен мъж е установен от полицията, след като е взел хартиена торбичка, хвърлена през терасата от 69-годишна бургазлийка. Иззетата сума е 4 750 лева. Случаят е от 4 септември на бул. "Мария Луиза".  Жената е станала жертва на телефонна измама по механизма "плащане за получаване на важни документи".  Мъжът, взел торбичката,..

публикувано на 11.09.24 в 10:44

Пиян велосипедист катастрофира самостоятелно в Бургас

40-годишен велосипедист самокатастрофира на бургаската улица "Одрин" до бл. 57 в к-с "Братя Миладинови", съобщават от полицията.  Инцидентът е от снощи малко след полунощ. Мъжът губи контрол и пада на велоалеята.  Той е с фрактура на левия крак. Прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение.  Велосипедистът е тестван за употреба на алкохол,..

публикувано на 11.09.24 в 10:25