Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП Бургас: Категорично заставаме зад идеята за медицински факултет в Бургас

Общинските съветници на БСП – Бургас изпратиха официална позиция, в която изразяват своето възмущение и остро несъгласие с изразената позиция пред медиите на народните представители от ПГ на „БСП за България”доц. д-р Георги Иванов, д-р Илиян Тимчев и д-р Иван Ибришимов. Повод за това е  тяхно питане до министъра на здравеопазването. В своите изявления те оспорват правото и целесъобразността за съществуването на медицински факултет в университета „Асен Златаров” в Бургас.

"Ние считаме, че тези изказвания са продиктувани от местен шовинизъм и не отразяват вижданията на БСП в цялост за развитие на медицинското образование, и по-конкретно за откриване на медицински факултет в Бургас. Доказателство за това е, че бургаските депутати от БСП, заедно със своите колеги от другите политически сили, излъчили народни представители от региона, в последните десет години отстояват и се борят за идеята в Бургас да има медицински факултет.

Искаме да напомним, че правителството на Пламен Орешарски  разреши да се създаде факултет за медицински сестри в Бургас, а правителството на Бойко Борисов създаде медицински факултет. Сега има два здравни факултета, извоювани с общите усилия на бургаските депутати, без значение от партийната принадлежност.

Ние, като общински съветници от БСП – Бургас, заставаме категорично зад идеята за реализация на медицински факултет в град Бургас и ще положим максимални усилия това начинание да завърши с успех."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

ГЕРБ към БСП: Не посягайте на студентите по медицина в Бургас

От пресцентъра на ГЕРБ Бургас изпратиха отворено писмо. В него се казва, че трима народни представители от БСП написаха на министъра на здравеопазването въпрос, в който „недоумяват” защо в Бургас е открит Факултет по медицина и искат обяснение защо..

публикувано на 05.03.20 в 13:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Росен Карадимов на среща в Бургас за изборите

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща днес в Бургас относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по..

публикувано на 13.09.24 в 07:00

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер. "Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален..

публикувано на 12.09.24 в 11:36

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка"...

публикувано на 11.09.24 в 20:11

В ЦИК бяха внесени документи за регистрация на "Алианс за права и свободи"

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР. Румен Йончев..

публикувано на 11.09.24 в 17:19

ВАС разпореди на ЦИК незабавна регистрация на "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени решение № 3637-НС от 09 септември 2024 г., с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се..

публикувано на 11.09.24 в 15:41
Даниела Божинова

Даниела Божинова: Кризата се дължи на проваленото партийно представителство

"Не успяхме в опита да направим демократично обединение. Постигнахме съгласие с някои от партиите. Успяхме да направим някакво ядро. В тази спирала от избори решихме, че за първи път в 15-годишната ни история да пропуснем тези избори ." Това..

публикувано на 11.09.24 в 08:16