Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас продължава да раздава дезинфектант на домоуправителите

Община Бургас призовава домоуправители и доброволци да продължат да полагат грижа за дезинфекция на общите части в многофамилни сгради - блокове и всякакъв размер жилищни кооперации. 

Общината все още разполага с количества дозатори и течност за тяхното зареждане. Тези средства за дезинфекция можете да получите безплатно всеки ден през работно време в Центровете за административни услуги: "Възраждане" - "Меден рудник", "Приморие" - ЦГЧ, "Зора" - "Лазур", "Изгрев" - комплексите "Изгрев" и "Зорница", "Освобождение" - "Славейков", "Долно Езерово".

Ако домоуправителят не може или не иска да поеме такъв ангажимент, дозатор може да поиска и получи друг собственик на апартамент във входа, стига да се ангажира с обработка на общите части, които докосваме най-често - входна врата, дръжка и бутони на асансьора, други. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради аварии на няколко места в областта без вода днес

В Камено има авария на етернитов водопровод, съобщи ВиК - Бургас. Това е причината за спешни ремонтни дейности, които налагат спиране на водоподаването до 17:00 часа днес. Авария на етернитов водопровод има и в село Черни връх. Ремонтните дейности се извършват до 14:30 часа. В Созопол  е възможно да има днес аномалия във водоподаването на високата част..

публикувано на 17.09.24 в 09:57

Публично обсъждане на отчета за "Бюджет 2023" на Община Поморие

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси, председателят на Общински съвет - Поморие отправя покана към жителите на общината, представителите на бизнеса, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, неправителствените организации и цялата общественост за участие в публично обсъждане на отчета за..

публикувано на 17.09.24 в 09:27

Общинските съветници в Болярово ще заседават в петък

Общинският съвет Болярово ще проведе четиринайстото си заседание на 20 септември от 09:30 часа в залата на общината на  пл. ”Девети септември” № 4. По предварителен дневен ред съветниците ще разгледат 15 докладни записки с вносител Христо Христов, кмет на община Болярово и Нина Терзиева, зам.-кмет. Сред тях са поемане на краткосрочен общински дълг от..

публикувано на 17.09.24 в 08:58

Православната църква почита света София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов

На 17 септември православните християни почитат светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София . Според житието през втората половина на първия и в първите десетилетия на втория век в Рим живяла благочестива жена християнка на име София. В своя живот тя оправдала напълно името си "София", което означавало "премъдрост". Като съпруга и..

публикувано на 17.09.24 в 07:15

Кап. Александър Илиев е временният директор на Морската администрация в Бургас

Кап. Александър Илиев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ИА "Морска администрация" в Бургас. Той сменя на поста кап. Живко Петров, който е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията с ресор "Воден транспорт". Александър Илиев досега изпълняваше длъжността заместник-директор в агенцията. Кап. Живко Петров замени на поста..

публикувано на 16.09.24 в 15:47

Бургас се присъединява към кампанията за толерантност към децата "Хайде"

Община Бургас се присъединява към национална кампания – „Хайде“, чиято цел е чрез песни и танци да инициира емпатия, разбиране и толерантност сред децата в България. Идеята е инициативата да създаде в рамките на следващите 10 години по една нова песен, носеща послание към децата, което ги мотивира да бъдат по-добри един към друг. Кампанията в Бургас..

публикувано на 16.09.24 в 15:06

Изграждат ново кръстовище в Ямбол

 Ямбол започна подготовката за изграждането на ново кръстовище с кръгово движение, което ще се намира на пресечката между булевард „Димитър Благоев“ и улица „Жорж Папазов“. Проектът, чието начало е предвидено за 17 септември 2024 г., цели да подобри безопасността на движение в този натоварен район. Крайната дата за завършване на строителните..

публикувано на 15.09.24 в 11:15