Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 АПРИЛ!

Денят на Земята се отбелязва без прекъсване вече  50 години. Още първото му издание от 22 април 1970-та година се оформя мощно движение в защита на околната среда. И оттогава светът върви така - едни тровят майка земя, а други се опитват да я спасят.

Имат ли готовност бургаските джипита да започнат женски консултации и имунизации, така както разпореди здравният министър, проверяваме в темата на деня. Наш събеседник след новините в 8 часа ще бъде д-р Петко Желязков, председател на регионалното Сдружение на общопрактикуващите лекари.

Продължава кампанията „Добрият лекар-да благодарим заедно за спасения човешки живот!”Днес ви разказваме историята на 75-годишната Пенка Лазарова, която преди година неочаквано получава диагнозата "тумор на белия дроб" и нейната съдбовна среща с добрия лекар. Кой е той ще разберете след 8.30

Бургаски автори могат да участват в първия  конкурс за Националната литературна награда „Йордан Радичков“, учредена от Община  Берковица. Това съобщи председателят на комисията по култура в местния парламент Горан Атанасов. Инициативата представяме в минутите за култура и изкуство след 9 часа по БНР-Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 23-ти октомври

С европейски пари ще се ремонтират два стадиона в Бургас, кои са те разказваме след малко в първия час. Също тогава и една здравна тема с поглед към бъдещето. Бургас развива телемедицина и чрез нов проект ще надгражда това, което в момента извършва. Благодарение на новите технологии и свързаност ще се осигури педиатрична грижа селища, където такава..

публикувано на 23.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 ОКТОМВРИ! Сутрин зима, по обед лято – няма средно положение в сряда… Добро утро! 23-ти октомври балансираме по-успешно от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Кога ще пуснат парното на бургазлии и очаква ли се поскъпване на услугата през този отоплителен сезон –..

обновено на 23.10.24 в 07:05

"Булевард Демокрация" на 22 октомври

Темите в предаването: Специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Сливен, Тополчане Нова Загора.Колко са задържаните и каква е била дейността им, разказва  кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев  Помощник-фармацевти настояват за законодателни промени, свързани с дейността им, интервю с зам.-председателя на..

публикувано на 22.10.24 в 14:42

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 ОКТОМВРИ:

Вземете най-хубавото от деня, радвайте се на малките неща и бъдете щастливи. Това е достатъчно. Добро утро във вторник! Време за събуждане и приятна компания. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:     - Летище..

публикувано на 22.10.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 21-ви октомври

Голям пожар избухна в цех за ядки в Северната промишлена зона в Карнобат. За инцидента разказваме след малко в първия час. След като ви информирахме за желанието на жителите на село Маринка да се сложи светофар на главния път за Малко Търново, който минава през селото, от Пътната агенция отговориха, че това е невъзможно. Как реагираха хората на отказа -..

публикувано на 21.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ОКТОМВРИ!

Понеделник-време за велики планове и дела! Да си подредим мислите, да потърсим вежливата усмивка и да намерим по някоя хубава дума в случай, че някой се нуждае от нея. Добро утро на 21 октомври от сутрешния екип на БНР-Бургас-Петя Янакиева и Нина Рангелова. Ето и част от акцентите до 10: Кметът на Царево Марин Киров отчете една година..

публикувано на 21.10.24 в 07:16

ОЧАКВАЙТЕ В „ИСТОРИИ НА ДОБРОТО“ ОТ 17 ДО 18 Ч:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с любов и надежда.  Звукорежисьор е Теодора Кралева, автор и водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В..

публикувано на 20.10.24 в 15:00