Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тематичен уикенд на сценичните изкуства в Бургас

Различни културни събития ще предложи на бургазлии и гостите на града вторият тематичен уикенд, организиран от Община Бургас. От 19 до 21 юни на различни локации в града ще бъдат представени театрални постановки, танцови спектакли, концерти, изложби и филми.

В уикенда на сценичното изкуство е включена изключително успешната постановка на Асен Блатечки с негово участие "Смях в залата". В спиращата дъха комедия играят Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова - Неве, Милена Маркова - Маца, Алексей Кожухаров, Стефан Иванов, Добриела Попова, Васил Банов. Тя ще се играе на сцената на Летен театър - Бургас на 19 юни.

Уикендът на сценичните изкуства ще бъде открит в петък с оперния концерт "Молитва" от 19.30 часа в Експозиционен център "Флора".

В концерта "Молитва" ще се представят солистите: Людмила Михайлова - сопран, Мария Цветкова-Маджарова - сопран, Нона Кръстникова - сопран, Йоана Кадийска - мецосопран, Яни Николов - тенор, Бранимир Недков - баритон, Делян Славов - бас, Диман Панчев - бас, Костадин Мечков - бас. Корепетитори: Дария Кръстева и Райна Попова. 

Красивата "Дисни" екранизация на любимата детска приказка "Пепеляшка" ще бъде прожектирана на фасадата на Регионална библиотека "П. Яворов".

Атрактивният "Биле Фест" на о-в Св. Анастасия също е част от програмата на тематичния уикенд.

В събота и неделя от 10.00 до 19.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се изявяват танцови формации и различни школи по изкуства.

И този уикенд не са забравени най-малките почитатели на театралното изкуство. За тях е постановката на Кукления театър - "Часът на куклите"


СЦЕНИЧЕН УИКЕНД

19 - 21 юни

Програма

19 юни /петък/

19:30 часа

Оперен концерт "Молитва"

Държавна опера - Бургас

Експозиционен център "Флора"

20:30 часа

"Пепеляшка" -дисни екранизация от 1950 г.

Прожекция на фасадата на РБ "П. Яворов"

20:30 часа

"Смях в залата"

Театрална постановка с участието на Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова - Неве, Милена Маркова - Маца, Алексей Кожухаров, Стефан Иванов, Добриела Попова, Васил Банов

Летен театър - Бургас


20 юни /събота/

09:00 до 17:00 часа

"История на сценичното изкуство в афиши"

Изложба на открито пред РБ "П. Яворов"

10:30 часа

Посрещане на бог Нептун

Централния плаж на Кв. Крайморие

17:30 часа

Концерт на Вокална група "Ретро - Бургас" при НЧ "Асен Златаров"

Открита сцена "Охлюва", Приморски парк

18:30 часа

"Часът на куклите"

Държавен куклен театър - Бургас

Експозиционен център "Флора"

19:00 часа

Концерт по случай празника на кв. "Крайморие"

"Лодкостоянка Крайморие"


21 юни /неделя/

09:00 до 13:00 часа

"История на сценичното изкуство в афиши"

Изложба на открито предРБ "П. Яворов"

18:30 часа

"Часът на куклите"

Държавен куклен театър - Бургас

Експозиционен център "Флора"

19-21 юни

Биле фест

Лечебно-вълшебен фестивал

Остров "Света Анастасия"

19 - 21 юни

Изложба "Аз съм Българка - продължението"

Културен център "Морско казино"

20 - 21 юни

10:00 до 19:00 часа

Сценичен уикенд с школите на Бургас

Открита сцена "Охлюва".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гайдари от страната и чужбина в третото надсвирване "Странджанска гайдуница" в Кости

Изпълнители от цялата страната и чужбина участват в т ретото гайдарско надсвирване "Странджанска гайдуница", което започна днес в царевското село Костù. На сцената се изявяват инструменталисти и групи, свирещи  на висока /джура/ и ниска /каба/ гайда. Изпълненията в конкурсната програма оценява 5 -членно жури с председател д-р Иван..

публикувано на 05.10.24 в 13:25

Иво Сиромахов представя сборника си „Очила и нови разкази" в Бургас

13 години след дебюта си на българската литературна сцена, сборникът разкази на Иво Сиромахов "Очила" излиза в допълнено с 13 нови истории издание. Премиерата му в Бургас е от 16:30 ч. в Гранд хотел и СПА Приморец. Оригинален и проникновен, топъл и красив, но и пропит с несравнимото чувство за хумор на писателя, журналист, сценарист и водещ Иво..

публикувано на 05.10.24 в 10:30

Честват актрисата Цветана Манева със спектакъл на бургаска сцена

Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Петър Дочев, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Тодор Дърлянов,са звездите, които ще излязат на бургаска сцена в Дома на нефтохимика. Театрално-музикалния спектакъл "За Любовта..." е посветен на 80-годишния юбилей на актрисата Цветана Манева., като премиерата му в Бургас е част от програмата на VII..

публикувано на 05.10.24 в 09:52

Есенни събития в Етно кафене и музей

Етно кафене и музей е подготвило програма с различни събития през октомври. Поредното издание на „Есенна Етно Палитра“ се завръща след броени дни с вълнуващи концерти и арт работилници, съобщи Общината. Първото събитие в двора на Етнографския музей е с дата 18 октомври, а началният час е 17.00 часа. На сцената ще се изявят талантите от арт център..

публикувано на 04.10.24 в 17:35
Морска гара Бургас

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ е до 14 октомври

За поредна година един от най-мащабните конкурси в страната - "Морето не е за една ваканция",  събира таланти от страната в две направления - изобразително изкуство и фотография. Крайният срок за участие е 14 октомври, напомнят от Община Бургас.  Всички творби следва да се изпращат на адреса на Центъра: град Бургас, улица "Райна Княгиня" № 11...

публикувано на 04.10.24 в 15:27

Георги Тошев представя документалния филм "Цветана Манева. През времето" в Бургас

Прожекция на документалния филм "Цветана Манева. През времето" предстои днес в програмата на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Режисьор е Ема Константинова, продуцент и сценарист Георги Тошев, оператор Николай Барулов.  Лентата показва Цветана Манева, днес –когато е изминала 80 години от житейския си път, след над 120 роли в театъра,..

публикувано на 04.10.24 в 11:29

Късометражно кино гостува отново на Порт Прим Арт Фест

Филми, част от селекцията на тазгодишното десето издание на Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" ще бъдат представени по време на Порт Прим Арт Фест.  Лентите са в различни жанрове, създадени са от автори от цял свят и имат български субтитри. Входът за прожекциите е напълно безплатен и всички са добре дошли. Куратор на..

публикувано на 04.10.24 в 09:10