Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовото министерство одобри оздравителния план на Община Созопол (СНИМКИ)

Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Созопол. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Средствата са в размер на близо 3 млн. лв. "Това е глътка въздух за нас. Парите, които ще ни бъдат отпуснати по този оздравителен план ще бъдат използвани  за разплащане на стари задължения. Тези пари няма да отидат за инвестиции, а за изплащане на стари задължения, които са направени към фирми. Това ще е глътка въздух също за хората, които са извършили услугите и доставките, а не им е било платено. Това ще е добре за всички, но най-вече за бизнеса", обясни кметът. 

Предстои Общинският съвет в морската община да одобри мярката.

Със спор за измерването на шума и издаването на разрешителни за работа на заведенията след 23:00 часа започна срещата на местната администрация и бизнеса в Созопол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол (ВИДЕО)

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол. Това стана по време на среща между бизнеса, местната администрация, представители на РЗИ и БАБХ.  Собственици на заведения посочиха, че мярката за шума пречи на бизнеса им. Заради сигналите,..

публикувано на 19.06.20 в 18:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актуализираха инвестиционната програма във ВиК сектора за област Бургас

Извънредно заседание на Асоциацията на ВиК, на което бе гласувана актуализацията на годишната инвестиционна програма в сектора за област Бургас, се състоя днес. Друга голяма тема на заседанието, което е по искане на общините, е липсата на вода по..

публикувано на 21.08.24 в 15:28
Слънчев бряг

Сезонни работници от трети страни внезапно напускат Слънчев бряг

Четири случая на работници от трети страни наети за Слънчев бряг и внезапно напуснали са подадени в полицията в Несебър. Според Веселин Налбантов, зам-председател на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация те използват нашата страна като..

публикувано на 21.08.24 в 13:10

През септември започва асфалтирането на път III-907 Босна-Визица

През септември ще започне асфалтирането на първите 12 км от основния ремонт на третокласната пътна отсечка Босна–Визица, съобщи АПИ. В момента изпълнителят приключва довършителните дейности по подготовка на трасето преди да започнат асфалтовите..

публикувано на 20.08.24 в 15:22

Културният живот на Бургас продължава и този уикенд с два фестивала, изложба и театър

Община Бургас анонсира следващия туристически уикенд, изпълнен с много събития. Тогава ще се проведе "Егаси феста" на Морска гара, който ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Музикалният фестивал се завръща за второ издание на 23 и..

публикувано на 20.08.24 в 12:49

Туристическия бранш е в протестна готовност

Туристическият бранш е в протестна готовност и обмислят граждански протест на 27-ми август заради компенсациите за скъпия ток. Те са одобрени, но не и влезли реално в сила. Така от бранша, който е един от най-енергоемките, продължават да плащат скъп ток,..

публикувано на 20.08.24 в 12:17

Министерството на туризма проверява за мними екскурзоводи в Созопол и Несебър

Продължават съвместните контролни проверки на Министерството на туризма с Комисията за защита на потребителите и Министерство на вътрешните работи на лица за законовото упражняване на професията „Екскурзовод“ и предоставяните от тях услуги за спазване на..

публикувано на 20.08.24 в 10:38
Павлина Илиева

Законопроект в туризма отваря не една, а две врати за сива икономика

Законопроектът за изменение на Закона за туризма отваря не една, а две врати за сива икономика - предупреди председателят на "Обединение за туризма" Павлина Илиева в интервю за БНР Бургас.  Основната цел на внесения от ресорното министерство..

обновено на 20.08.24 в 09:17