Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природен парк „Странджа“ с презентация и екоигри в тематичен уикенд за планината

Снимка: Венета Николова

Дни на Странджа са акцент в тематичния уикенд, организиран от община Бургас на 10, 11 и 12 юли. Природният парк ще участва с презентации и екологични игри на щанд пред Казиното в Морската градина, каза за БНР Бургас директорът на Природен парк „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова.

„Ще направим цялостна презентация на Природния парк, ще има интересни факти за прилепа, за белия и черния щъркел. Ще има игри за малките даца, ще могат да си изработят, да си нарисуват сами медалчета и различни екологични игри, с които да им покажем красотите на Странджа.

Ще раздаваме дипляни, а пиарката ще разяснява какво може да се види по екопътеките“.

В програмата на тематичния уикенд са включени още интересни изложби, показващи обичаите, културното и археологическо наследство на този регион, фолклорни концерти и поход до легендарния Вълчанов мост.

В рамките на Уикенда на Странджа е предвидена и прожекция на филма "Нестинари" в Етнографския музей.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм

Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли

Наблюдава се спад на туристите не само в Созопол, но и по Черноморието, каза  Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм гост в откритото студио на БНР-Бургас. Според него една от причините за този спад е геополитическата обстановка, визирайки избора на израелските туристи, които се насочват към други дестинации...

публикувано на 17.07.24 в 12:55

МРРБ отказа искането на Община Сливен за отлагане на зеленото обследване по програмата за саниране

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказа на община Сливен да измени насоките за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, финансирана от Плана за справедлив преход, в който влизат Кюстендил, Перник, Стара Загора и общините около Стара Загора. Община Сливен в писмо до министерството поиска..

публикувано на 17.07.24 в 11:45

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море. За това сигнализират рибари от региона. Те уточняват, че става въпрос за дънния слой вода. Все по-рядко се срещат попчето и сафридът. За разлика от тях се наблюдават добри количества раци. „Попчето е дънна риба, тя обича дънната вода. Каменистото дъно обича. При положение, че там..

публикувано на 17.07.24 в 08:37

ОИЦ - Бургас с открити приемни и с информация за отворени процедури по европейски проекти

Продължават откритите приемни в 13-те общини на Бургаски регион от Областния информационен център. По време на  изнесените мобилни щандове експертите информират какви са възможностите за инвестиции по актуалните процедури с европейско финансиране, по различни програми.   На 17 юли (сряда) открити приемни ще има в Сунгурларе и Карнобат...

публикувано на 16.07.24 в 08:00
Ръководителите на НАП Румен Спецов (вдясно) и на Агенция

НАП и Агенция "Митници" с обща кампания срещу зависимостите

Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост, съобщиха от НАП. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов "Не сте сами". Кампанията "Не сте сами" е създадена преди 23 години от..

публикувано на 15.07.24 в 13:54

Царево предлага фестивали, плажове и планинска прохлада

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа.  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни морска общини в разгара на лятото. Покрай подранилите жеги сезонът в тази част на Южното ни Черноморие..

публикувано на 15.07.24 в 09:20
Южният плаж на Приморско

В Приморско се радват на добър летен сезон

Община Приморско спечели проект за въвеждане на енергоспестяващи мерки за сградата на общинската  администрация. С подобренията тя ще бъде по-ефективна и устойчива. Стойността на проекта е в размер на малко над 842 хиляди лева без ДДС. Летният сезон е много добър, с преобладаващо български туристи, чужденците са по-малко, но още отсега се..

публикувано на 12.07.24 в 12:28