Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фурми раздаваха на протеста в Бургас

С  раздаване на фурми започна петата протестна вечер в Бургас. Участващите призоваха за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Над 300 души са се включили досега в  подписката,в която се настоява общината да си върне пътя към имота на Ахмед Доган, съобщиха инициаторите й.

С викове и скандирания протестиращите се организираха в шествие, което премина от сградата на Общината до Морското Казино.Там те изпяха националния химн и за пореден път призоваха за оставки. Мотивите им:

Не подкрепям нито Корнелия Нинова, нито Радев, нито Бойко Борисов, никой от силните на деня. Подкрепям истината и промяна в системата на тази държава.

Искам нов живот!

Искам да цитирам Георги Данаилов,писателят, който казва:По-добре да срещнеш мечка в гората, отколкото еднокнижник. Нека вторият бъде поне двукнижник.Омръзна ми от лъжи.

Искам да живеем като другите европейци, смяна на системата искаме!

Утре протестиращи от Бургас заедно със знамето, което стана известно от събитията в парк Росенец,  заминават за София,  за да подкрепят протеста в столицата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 22 август:

Преди по-малко от 3 часа всички разбрахме, че настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще си запази поста, защото така реши президента Румен Радев. Седмите предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври, но в случай, че  Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Мисля, че през последните 10 дни президентът събра най-много откази на..

публикувано на 22.08.24 в 14:53

Поморие остава без вода в петък заради авария

Водата ще бъде спряна утре ( 23.08.2024 г.) в град Поморие поради авария на главния довеждащ водопровод, съобщават от ВиК. Очаква се смущения да има  от 08:00 до 18:00 часа В случай че аварията бъде отстранена по-рано, водоподаването ще бъде възстановено преди 18:00 часа.

публикувано на 22.08.24 в 14:09

През октомври започва реконструкция на сградата на община Средец

Шестмесечен ремонт, включващ саниране и поставяне на фотоволтаична система започва на сградата на община Средец. Преди дни кметът Иван Кичев подписа договор с фирмата изпълнител на проекта. Реализирането му ще е с безвъзмездна финансова помощ за близо 1 млн лева по Програмата за развитие на селските райони.  Ремонтът започва в края на..

публикувано на 22.08.24 в 13:32
Снимка: Профилирана гимназия Васил Левски - Ямбол

В Ямболска област 30% не са се явили на матурата по БЕЛ днес

В Ямболска област 30 процента от допуснатите до матура по български език и литература днес не са се явили. Държавният зрелостен изпит на втората за годината сесия е преминал без сигнали за нарушения и технически неизправности. В две ямболски училища и едно елховско е проведена днес матурата по български език и литература, като на нея участие са..

публикувано на 22.08.24 в 13:31
Снимката е илюстративна

Сливенска област е на 13-о място по заетост в страната

Сливенска област е на 13 място в страната по заетост на населението, съобщават от НСИ. През второто тримесечие на 2024 годна общият брой на заетите в областта е 71,1 хиляди души. От тях 39,2 хиляди са мъже, а 31,9 хиляди жени.  Коефициентът на заетост в областта за периода е 51,8% при 53,2% за страната. Заетостта при мъжете е 60%, а при жените..

публикувано на 22.08.24 в 13:02
снимката е илюстративна

Допълнителна паркинг зона за феновете на „Егаси феста” в Бургас

Буферен паркинг ще бъде обособен на ул. „Булаир“ за музикалния фестивал „Егаси феста” . Специалната зона ще разполага с места за около 120 автомобила, а работното време е съобразено с програмата на двудневното събитие - от 17.00 часа до 08 часа сутринта. Извън тези часове автомобилите ще бъдат репатрирани. Наши и световни рап легенди се..

публикувано на 22.08.24 в 11:52

Животновъди получиха 16,6 млн. лева за хуманно отношение към животните

Държавен фонд „Земеделие“(ДФЗ) изплати 16,6 млн. лв. (16 617 828.84 лв.) на 843 животновъди по интервенцията за „Хуманно отношение към животните и антимикробна резистентност“ (ХЖ – АМР) за Кампания 2023. Ставките, по които се изплащат средствата, са определени в Наредба 10 от 27.06.2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на..

публикувано на 22.08.24 в 09:27