Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в Германия също подкрепят протестите у нас

Снимка: Момчил Генов/Фейсбук

Стотици българи подкрепиха в Германия протестите, които продължават у нас. Ние излязохме в Берлин под надслов „Не на мафията“, коментира Момчил Генов, участвал в първия митинг в германската столица. Подкрепяме и нашите сънародници, добави той:

Нямаше политически нападки, провокации или агитации. Мафията има много лица, тя няма цвят. Много млади хора имаше, всички бяха обединени около това, че трябва да се борим срещу мафията и това беше идеята на протеста. Трябва да има ново правителство, да се променят неизяснените неща в Конституцията, които пречат на това България да се развива демократично. Трябва хората на настояват да се спазват техните права. Това се отстоява всеки ден, не се отстоява само със смяна на едно правителство или с излизане един път на площада“, казва Момчил Генов.

Не се наемам с прогноза, но най-вероятно няма да се стигне до предсрочни избори, смята българинът. Хората, които са на власт, имат много какво да губят, коментира той.

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С Щафета на доброто ентусиасти събират средства за лечението на млада жена от Бургас

С благотворителна Щафета на доброто спортисти и любители на спорта ще събират средства за лечението на млада жена.  45-годишната Станислава Ангелова от Бургас е майка на три деца и нейната мечта сега е да може да им се радва още дълго време. В началото на 2023 г. жената разбира, че има злокачествен аденокарцином на шийката на матката. След..

публикувано на 12.10.24 в 13:10

Тол системите засичат и "Гражданска отговорност"

Национално тол управление осигури възможност на Министерство на вътрешните работи да извлича информация за преминаващите пътни превозни средства от електронната система за събиране на пътни такси, с цел контрол върху застраховката „Гражданска отговорност“.  Тази функционалност позволява на МВР да използва данните, заснети от тол системата, за..

публикувано на 12.10.24 в 12:21

За седмица затварят част от бургаската ул. „Чаталджа“

Във връзка с реконструкция за подмяна на ВиК мрежата, от 09.30 часа днес до 17.00 часа на 20.10.2024 г. - неделя, се въвежда временна организация на движението на ул. „Чаталджа“ - в участъка от ул. „Ген. Владимир Вазов“ до кръговото кръстовище с бул. „Тодор Александров“.  Движението на автомобили ще се осъществява еднопосочно от ул. „Ген. Владимир..

обновено на 12.10.24 в 08:14
Кирил Маричков

Румен Радев: В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда

"В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа", написа в профила си във Фейсбук президентът Румен Радев по повод неочакваната кончина на големия българки музикант. Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената "До последния си дъх живя с песента и с любовта на..

публикувано на 12.10.24 в 07:13

Сагата с „Кораба“ в Поморие: Ще се обособи единствено зелен кът

В Поморие се проведе 18-о извънредно заседание на Общинския съвет. Единствената точка в дневния ред бе докладната записка на кмета Иван Алексиев относно поделянето на пространството около „Кораба“ в центъра на морския град. ОбС-Поморие не прие проекта за изменение на ПУП за мястото „Кораба“ С пълно мнозинство общинските съветници..

публикувано на 11.10.24 в 17:53

Започва гласуването за отличието "Лекар на Бургас" за 2024

В Деня на Свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар – 19 октомври, ще бъдат връчени Годишните награди „Лекар на Бургас“. Те се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на всички лекари на Бургас, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.  Всеки, който..

публикувано на 11.10.24 в 17:08

платена публикация
Националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува в Бургас

За пета поредна година националната образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува в Бургас . Домакин на събитието бе ОУ „Антон Страшимиров, където първокласници придобиха ценни знания от представители на Главна дирекция „Национална полиция“. Техен верен спътник в уроците бе и мечето TEDI. Кампанията има за цел да..

публикувано на 11.10.24 в 13:51