Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрият пример:

Децата от Централния полицейски джу джицу клуб с дарение за Отделението по неонатология в УМБАЛ – Бургас

Сумата е спестена от състезания, които не са се провели заради коронавируса

| обновено на 16.11.20 в 17:16
3
Снимка: ЦПКДК - Бургас

Малките бойци от Централния полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас предоставиха 500 лева за Отделението по неонатология в Университетската многопрофилна болница по активно лечение. Сумата е от месечните им такси и е спестена от несъстояли се състезания през тази година заради коронавируса.

Дарението получи д-р Стиляна Томова, началник на Отделението по неонатология, която присъства в началото на тренировка на клуба. Тя благодари на децата за благородния жест и им разказа за кампанията на лечебното заведение за събиране на средства за закупуването на специализирана линейка за превоз на недоносени и болни деца. Д-р Томова пожела на малките спортисти здраве и още много успехи!

Централният полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас съществува от 7 години. В него тренират близо 100 души - деца, младежи и възрастни. Треньори са Сенсей Венилин Русинов и Сенпай Павел Димитров. Възпитаниците им са носители на множество отличия и медали от държавни и международни състезания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

BRAVE 86 събира в „Арена Бургас“ десетки знакови спортисти

В събота предстои грандиозна галавечер BRAVE 86, която ще събере на едно място десетки шампиони в спортна зала „Арена Бургас“. Сред тях олимпийският шампион по класическа борба от Париж 2024 Семен Новиков, Благой Иванов-Багата, Кубрат Пулев, световните шампиони по самбо Румен и Росен Димитрови, няколко поколения самбисти, световни и европейски шампиони..

публикувано на 21.08.24 в 13:22

Александър Перухов с призово място в последния турнир по подводен риболов

Състезателят по подводен риболов на клуб „Несебър“ Александър Перухов завоюва призовото място в шестия за годината турнир от критериума за купа „България“, а именно турнира за купа „Димитър Минев“, състоял се в акваторията на Черноморец и Созопол. Той грабна победата с улов от деветнадесет валидни риби от три различни вида. След него се наредиха..

публикувано на 21.08.24 в 07:57

Най-дългият етап от колоездачната обиколка на Българие ще е Приморско-Сливен

Четвъртият етап от 71-вата Международната колоездачната обиколка на България ще финишира в Сливен на 28 август , съобщават от Общината. Това налага да бъдат въведени временни ограничения на движението в града. Етапът ще стартира от Приморско и е най-дългият в състезанието – 207 километра. Тази година се честват 100 години от началото на състезанието...

публикувано на 20.08.24 в 16:51

Състезателни паркури на конна база „Парк Езеро“ в Бургас

Конна база „Парк Езеро“- Бургас и клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас организират отново вътрешни турнири. Състезанието по прескачане на препятствия ще се проведе утре /21 август, сряда/ като началния час за мероприятието е обявен за 19.00. Причината за по- късното стартиране на състезанията е обичайно за това за м. Август горещо време...

публикувано на 20.08.24 в 11:47

Ето кои са призьорите в турнира BURGAS SKATE OPEN 2024

С много адреналин и без сериозни контузии премина юбилейното десето издание на Международното състезание BURGAS SKATE OPEN. За всички любители на един от най-новите олимпийски спортове организаторите бяха подготвили демонстрации, квалификации джем сешън формат, експозиция на най-емблематичните фотоси от предишни издания на събитието, концерт, графити..

публикувано на 20.08.24 в 11:42

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00

Община Бургас призовава: Пазете плувците!

Заради празничната програма на остров Света Анастасия по случай 10-годишнината на туристическия комплекс, на 16 август, от 11:00 ч., от южния кей ще бъде даден старт на плувен маратон с дължина 700 м.  С оглед безопасността на плуващите, Община Бургас моли за повишено внимание от страна на собствениците на лодки и джетове, идващи към острова от..

публикувано на 14.08.24 в 11:40