Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Снимка: Камера на Община Бургас

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника. 

От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова, представител на хотел "България". 

"От името на ръководството, бих искала да Ви уверя, че още в първата половина на месец февруари 2021 година планираме да направим подробно представяне на проекта. 

Мястото и начинът на провеждане ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. Искрено се надяваме ситуацията да позволява свободен достъп и среща на живо", информира Таня Урумова.

От гражданската инициатива, която провокира диалога за бъдещия проект заявиха, че ще се възползват от времето, необходимо на инвеститора, за да съберат достатъчно информация, относно всички факти.

"Ще стартираме с искане към Община Бургас, да предостави на достъпно за всички заинтересовани лица място, най-добре на тяхната страница, цялата информация, която е постъпила при тях при входиране на инвестиционното намерение от страна на инвеститора."

Припомняме, че редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани искаха да проведат ново обществено обсъждане в събота и започнаха събиране на подписка срещу инвестиционното намерение.

То идва от новите собственици на хотел „България“ и по време на първото обществено обсъждане беше обяснено, че още при проекта за реконструкция, е заложен и вариант за подземен паркинг. На едно ниво, защото подземните води не позволяват да е по-дълбок. Част от него ще е под общинска земя (малко над 2 дка) и ще засегне градинката до Часовника. Инфраструктура ще се изгражда и в самия парк, а проектантите анонсираха, че засегнатата растителност няма да е много, дори ще заложат повече озеленяване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Архитекти и общественици – против предложения подземен паркинг в Бургас (обновена)

Вариантът за подземен паркинг, който беше представен в края на миналата седмица ( подробности - вижте тук ) и е планиран да се изгради до голяма степен под градинката на Часовника, генерира разпален обществен дебат във виртуалното пространство. Редица..

обновено на 21.01.21 в 13:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високите атмосферни и водни температури променят живота в Черно море

"Наистина температурите, които наблюдаваме, както на атмосферата, така и на водата, са екстремални през последните години и близки до тропичните. Не е нормално, като проследим през последните години, че организмите са се адаптирали при други условия, това..

публикувано на 26.08.24 в 16:46

Община Самоков дари дървесина за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново

Дарение от фасонирана дървесина за пострадалите от огненото бедствие във Воден и Крайново пристигна днес в община Болярово. Помощта идва  от община Самоков. Доставената дървесина е 28 куб.м., от гласуваните 100 кубика дървен материал за направа на..

публикувано на 26.08.24 в 16:39

50-годишна жена загина при катастрофа на входа на Карнобат

50-годишна жена от Клисура е починала при катастрофа на входа на Карнобат откъм Петолъчката малко преди 2 часа този следобед, съобщават от бургаската полиция.   Пътният инцидент, който затвори пътя I-6 София – Бургас в района на Карнобат е между лек..

обновено на 26.08.24 в 16:19
архив

Иван Иванов, СЕК: Какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“

Питане е постъпило в Общински съвет - Бургас  - какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“. Питането е от Иван Иванов, общински съветник от ПП„Средна европейска класа“ и е от средата на август. Основният мотив е продължителната суша,..

публикувано на 26.08.24 в 15:46

Ограничават движението заради Международна колоездачна обиколка

Във връзка с провеждането на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България на 27-28 август на територията на област Бургас ще бъде въведена временна организация на движението. Утре около 15:30 ч. участниците в колоездачната обиколка да..

публикувано на 26.08.24 в 15:21
Снимката е илюстративна.

Предлагат поставяне на паметник на цар Фердинанд I пред Конгресния център в Бургас

Предложение за поставяне на бюст-паметник на цар Фердинанд I на територията на пристанище Бургас е внесено за разглеждане в местния парламент. Докладната записка е на общинския съветник Тодор Ангелов. В мотивите си той посочва, че това ще е знак на..

публикувано на 26.08.24 в 13:21

Бургазлийка с голяма награда от Международен конкурс

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА...

публикувано на 26.08.24 в 12:58