Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Басейнова дирекция не издаде разрешително за изграждането на ферма за миди в Поморие

Снимка: БГНЕС

Директорът на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна отказа издаване на разрешително за изграждането на ферма за миди в акваторията на гр. Поморие. Според него, има липса на съвместимост на инвестиционното намерение с обществените интереси. Така ще се създаде опасност от ограничаване на общото ползване в акваторията на Черно море, в района на гр. Поморие.

Припомняме, че обявеното инвестиционно намерение на „Ем Джи Солюшън“ ЕООД – гр. София за изграждане на ферма в Поморие предизвика общественото недоволство в града. Рибарите изразиха опасенията си, че реализирането на намерението ще застраши поминъка на над 300 семейства. 

Кметът Иван Алексиев също подкрепи исканията на рибарите и сезира всички компетентни институции в страната, включително Народното събрание и Министерски съвет. Възражение, подкрепено с над 520 подписа, бе изпратено и от Рибарско сдружение „Нептун – Поморие“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съветниците в Поморие против изграждането на ферма за миди

Общинският съвет в Поморие единодушно прие Декларация против издаването на разрешително за ферма за култивирана черна мида в акваторията на Черно море – гр. Поморие, община Поморие. Предложението за декларацията е на председателя на Общинския съвет Адам..

публикувано на 28.01.21 в 12:03

Протестна декларация срещу мидена ферма в Поморие

Общинският съвет в Поморие ще гласува протестна декларация срещу изграждането на мидена ферма на 900 метра от централния плаж в града. Съоръженията на Мидената ферма ще бъдат разположени от началото на Източния до края на Централния плаж...

публикувано на 28.01.21 в 08:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

До седмица избират фирмата, която ще строи обхода на "Меден Рудник"

До седмица ще бъде избрана фирмата за изграждането на обхода на най-големия комплекс на Бургас "Меден Рудник". Очаква се разрешителното за строеж, обяви кметът Димитър Николов.  Търси се строител на южния обход на жк „Меден рудник“ "Почти 95% от..

публикувано на 18.09.24 в 13:40
снимката е илюстративна

Бургас изгражда професионален полигон за млади шофьори

Бургас ще изгради професионален полигон за пътна  безопасност. Заявката направи кметът Димитър Николов в днешния Ден без загинали на пътя. Съоръжението ще се намира в землището на кв. „Черно море“ на изхода на Бургас в посока Каблешково. Нужни..

публикувано на 18.09.24 в 12:47

В Несебър започва строителство на социални жилища

В Несебър започват подготовка за строителство на социални жилища, съобщиха от общината. Вече е определен парцел на територията на Слънчев бряг, и стартира процедура по изготвяне на проектната документация. Част от социалните жилища ще бъдат..

публикувано на 18.09.24 в 11:13

Йордан Каракашев: В очакване сме да има повече паламуд

В сезона на паламуда този вид риба в момента на юг от Бургас е в малки пасажи и с по-малки размери. За разлика от тези, които са били извадени седмица по-рано от рибарите в Ахтопол. Това каза за общественото радио Йордан Каракашев от Рибарска..

публикувано на 18.09.24 в 11:05
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Продължава облагородяването на кварталите и централната градска част в Сливен

Продължава облагородяването на кварталите в Сливен. Общината започва проектиране на още четири зони в кварталите „Дружба“, „Клуцохор“, „Сини камъни“ и „Българка“. Облагородяването включва създаване на паркоместа, алеи, зони за отдих, за спорт и игра...

публикувано на 18.09.24 в 08:40

Къде няма да има ток днес:

Спиране на тока се предвижда в село Варвара -  ул. 10-та, 11-та, 12-та, ул. "Дарданели", ул. 17-та, ул. 1-ва, ул. "Васил Левски", ул. "Дико Джелевов", ул. "Лафина", ул. "Рене Шарон", ул. "Свети Никола". Причината е профилактика по ТП. Със смущения в тока..

публикувано на 18.09.24 в 07:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас днес от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която..

обновено на 18.09.24 в 07:08