Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха турски гражданин опитал да внесе контрабандни бижута, цигари и парфюми

Снимка: АП Бургас

Задържаха за 72 часа турски гражданин, противозаконно пренесъл през границата златни накити, цигари, парфюми и тоалетни води.  Стоките са били укрити във фабрична кухина на автобус. При щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват контрабандните стоки. 

Общото тегло на откритите златни пръстени, медальони, гривни, брошки и обеци е 1.257 кг, а стойността им възлиза на 105 666 лева. По време на проверката са открити и недекларирани 59 броя парфюми и тоалетни води с обозначения на световноизвестни търговски марки, както и 600 къса (30 кутии) цигари без акцизен бандерол.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП и НАП разкриха престъпна схема за милиони при търговия със зърно

При проведени от ГДБОП-МВР, НАП и Софийска градска прокуратура  действия са установени две престъпни схеми за укриване на данъци, чрез които бюджетът на държавата е ощетен с близо 11 млн. лв. Едната схема е свързана с неплащане на корпоративен данък с търговия на зърно, а другата - за укриване на ДДС при търговия с торове. Това разкриха на..

публикувано на 21.08.24 в 17:27
Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на 500 евро и залови пиян шофьор на камион

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен автомобил, управляван от 51-годишен мъж. Освен парите, които той съхранявал в портфейл, в камиона е..

публикувано на 21.08.24 в 14:01

Наградиха полицаите задържали заподозрения за убийството в Борисовата

Двамата служители на реда бяха наградени с “Обявяване на благодарност” и парична награда за задържането на заподозрения за  убийството на 37-годишен бургазлия, осъществено преди дни в района на Борисовата градина. Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) От полицията информират, че 26-годишният криминално..

публикувано на 21.08.24 в 10:37

Шофьори катастрофираха самостоятелно при два инцидента

При два различни инцидента шофьори катастрофираха самостоятелно, съобщи Областната дирекция на полицията в Бургас. Около 11.30ч. вчера, на ул.„Михаил Герджиков“ в Царево, в близост до заведение над плаж „Понтона“, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира автомобил, блъскайки се в..

публикувано на 21.08.24 в 09:26

Мъж се е удавил на северния плаж в Приморско

Около 14.20ч. вчера в Районното управление  в Приморско е получено съобщение, че е открито тяло на удавен мъж в района до пост №3 на Северния плаж в града. Установено е, че това е 54-годишен чешки турист. Тялото е откарано за аутопсия в отделението по съдебна медицина към УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 21.08.24 в 09:05

Инспекцията по труда: Близо 1/4 от работещите без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство

Почти една четвърт от установените случаи на работа без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство, отчитат от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ). За седемте месеца на 2024 г. в хотелиерството и ресторантьорството са извършени 3713 проверки, при които са установени 18 372 нарушения. От тях, свързани с осъществяване на..

публикувано на 21.08.24 в 08:54

Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на 26-годишният Валентин Иванов от Хасково.  Той е обвинен за убийството на Иван Ковачев.  Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) Случаят е от 17 август, когато между двамата мъже възниква спор в Борисовата градина в Бургас...

обновено на 20.08.24 в 17:09