Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На рождения ден на Мария Бакалова по кината тръгва и нейният бг дебют

6
"Като за последно", реж. Ивайло Пенчев / Urban Media

На 25-ия рожден ден на актрисата Мария Бакалова по кината тръгва и нейният дебют в български пълнометражен филм. Лентата носи заглавието  "Като за последно" и е с режисьор Ивайло Пенчев. За сценария му помагат покойният вече Божан Петров и колегата от програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио Весел Цанков.  Заглавието беше представено предпремиерно в Бургас. 

Някой определят филма като романтична комедия, но всъщност това е смешно-тъжна история, която може да се случи навсякъде по света.


През последните 50 години не съм се снимал във филм, от който да се срамувам. Това каза за БНР Бургас изпълнителят на главната роля Васил Банов.

"Опитвам се да бъда истински и в живота и на сцената и на екрана. Имам реално отношение и такова е отношението ми към хората и към всичко, което правя."


На екрана Банов си партнира с изгряващата звезда на световното кино Мария Бакалова.

"Бях определен да играя тази роля и съм пробвал с 25-30 момичета. Тя от първия миг, от появата ѝ, аз усетих, че нещо се случва."

Историята разказва за момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации, разказа режисьора Ивайло Пенчев.

"Основната ни цел беше, зрителят да погледне отстрани на своето обкръжение, на приятелите и семейството си. "Като за последно" е многопластов филм, не е чиста комедия, не колонада. Напротив - изключително сериозни теми развива - за приятелството, за семейството, за любовта, за отчуждението. Важен в днешно време филм."


Сред съзвездието от любими актьори ще видим още Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов.

"Тук зрителите ще ги видят в друга светлина, в други образи, нещо, което не са правили нито в театъра, нито в киното"

"Като за последно" грабна наградата на публиката на фестивала Златна роза.

Кинопремиерата беше отложена заради пандемичните ограничения, но от днес комедията „Като за последно“ вече може да се гледа на големия екран.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Филмът „Като за последно“ с Мария Бакалова с две прожекции в Бургас

Бургазлии ще могат да гледат Мария Бакалова във филма на Ивайло Пенчев „Като за последно“ тази седмица на 23 май в НХК. Бакалова си партнира с още един свой известен и обичан съгражданин - Тони Минасян. Специално за представянето на филма идват..

обновено на 23.05.21 в 16:47

Снимките на "Като за последно" с Мария Бакалова правени в Синеморец

Първият български филм с участието на изгряващата звезда на световното кино Мария Бакалова – „Като за последно“ ще бъде прожектиран в Бургас на 23 май. Част от екипа, осъществил филмовата продукция, ще пристигне край морето за бургаската..

публикувано на 11.05.21 в 10:34

Филм с Мария Бакалова в главната роля показват в Бургас

Две прожекции в Бургас ще има първия български филм, в който актрисата Мария Бакалова има главна роля. Изгряващата звезда на световното кино играе момиче пред самоубийство в комедията на Ивайло Пенчев „Като за последно“. Бургаската премиера е на 23 май..

публикувано на 06.05.21 в 14:57

Режисьорът Ивайло Пенчев: Мария Бакалова може да бъде и драматична, и смешна, камерата я обича

Номинацията за Оскар на Мария Бакалова бе очаквана от нейния български режисьор Ивайло Пенчев.  В Синеморец  с нейното участие в главната роля бяха снимките за филма му със заглавието  „Като за последно", разказа той за БНР Бургас. "Много..

публикувано на 17.03.21 в 09:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

Юлияна Антонова - Мурата представя новата си книга за Япония в Бургас

Юлияна Антонова – Мурата ще представи в сряда, 18 септември в Бургас новата си книга “Хай хай, Япония”. Тя е поредна в четирилогията „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. Книгата е колекция от кратки разкази за..

публикувано на 17.09.24 в 14:16

Нови песни на дует "Ритон" за концерта им в Бургас

Бургас е спирка от втората част на турнето на дует „Ритон“, което носи името на една от емблематичните им песни „Елате ни на гости“. Музикалното шоу е на 19 септември от 20 часа на Летния театър. С песни от новия албум, който предстои да..

обновено на 17.09.24 в 12:55

Майстори на карикатурата се събират в Черноморец

Кметът на Община Созопол получи шарж от един от най-добрите художници - хумористи, участници в Международния фестивал на хумора в изкуството „Черноморец се смее“ в морския град. Във фоайето на Народно читалище „Димо Николов 1908“ в Черноморец е..

публикувано на 17.09.24 в 08:36

Близо 100 детски творби са включени в осмата книжка "Приказни истории с БНР - Бургас"

Над 300 деца са изпратили свои творби за участие в литературния ни конкурс „Приказни истории с БНР Бургас“. Те са от цялата страна, като освен от големи училища от областни градове, свои творби за изпратили и ученици от малки населени..

публикувано на 16.09.24 в 09:40

Мария Мутафчиева -Мери: Елате на концерта ни по повод Първия учебен ден, ще бъде празник!

Мери Бойс Бенд канят на концерт за началото на новата учебна година в Бургас. Инициативата е съвместна с Общината и е под надслов "Отива си лятото, идва есента" и предстои на 16 септември, на открита сцена „Охлюва“.   Първият учебен..

публикувано на 16.09.24 в 09:20

Проф. Искра Баева представя „Личностите, които определиха нашата съдба“ в Бургас

Новата книга на историка проф. Искра Баева „Личностите, които определиха нашата съдба“ ще бъде предст6авена в Бургас днес от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”. В книгата са събрани 6 по-кратки и по-пространни биографии на..

публикувано на 13.09.24 в 12:18

Изложба на Центъра за подводна археология беше открита в Созопол

Изложбата „50 години от началото на системни подводни археологически проучвания. Тракия Понтика в енциклопедия Древна Тракия и траките“ бе открита пред Летния театър „Аполония“. Тя показва постиженията на подводните археолози и най-значимите находки от..

публикувано на 13.09.24 в 11:52