Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стела Балтова: Не са установени нарушения на плажа в „Сарафово“

Не са установени нарушения на плажа в „Сарафово“ и няма да бъдат наложени санкции на концесионера. Това посочи министърът на туризма Стела Балтова. Проверката беше по сигнал за извхърлени големи количества водорасли. Експертите  трябваше да установят и дали е спазено необходимото отстояние на чадърите на плажната ивица.

"Наши колеги отидоха на място по сигнал. Няма констатирани нарушения. Съжаляваме, че на концесионера му се налага да извършва такива дейности, но това е природа. Всичко на този етап е нормално. 

Мога да ви кажа, че за това лято сме предвидили 266 проверки. Някой от тях вече започнаха." 

 Министърът допълни, че ако се установят нарушения, ще се наложат и съответните санкции. 

До края на месеца трябва да се махнат водораслите от буната в „Сарафово". Такова предписание бе издадено от РИОСВ Бургас на концесионера на плажа миналата седмица. Директорът на екоинспекцията Детелина Иванова също уточни, че няма нарушение на екологичното законодателство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

До края на месеца трябва да се махнат водораслите от буната в „Сарафово“

До края на месеца трябва да бъдат почистени струпаните на крайбрежна буна в „Сарафово“ водорасли. ( подробности вижте тук ) Такова предписание е издадено от бургаската екоинспекция на концесионера на плажа, след подаден от медията ни сигнал...

публикувано на 11.06.21 в 12:42

Министерството на туризма ще проверява за струпаните водорасли в "Сарафово"

Проверка на областната администрация, по сигнал на БНР-Бургас ( подробности - вижте тук ), е потвърдила, че на буна в кв. „Сарафово“, са извхърлени големи количества водорасли. Служителите са били информирани, че представители на концесионера на..

публикувано на 09.06.21 в 14:02

Отпадъци и водорасли - струпани на буна в „Сарафово“ (галерия)

Огромни количества отпадъци и водорасли са струпани на една от крайбрежните буни в бургаския квартал „Сарафово“.  За това сигнализираха местни жители.  Водораслите вече са започнали да гният и миризмата в района е неприятна. БНР-Бургас..

публикувано на 08.06.21 в 14:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Официално стартира ремонтът на пътя между Царево и Лозенец /СНИМКИ И ВИДЕО/

Първа копка за старта на ремонта на пътя между Царево и Лозенец се състоя днес. Възстановителните дейности ще включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка и изграждане на вело- и пешеходни алеи . Това ще наложи временна организация на..

обновено на 12.09.24 в 16:21

Обучение за земеделски производители от Бургас, Ямбол и Сливен на 18 септември

Министерство на земеделието и храните ще проведе обучение за земеделски производители в страната за изискванията по интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., свързани с плащане на площ и..

публикувано на 12.09.24 в 11:49

Успешен морски сезон. Остават въпросителни за наемането на чужденци от трети страни

Близо 2 милиона лева трябва да бъдат осигурени, за да се увеличи капацитетът на консулските ни служби в трети страни извън ЕС, от които България чака работници в сферата на туризма. Това заяви  бившият служебен министър на туризма, а сега..

публикувано на 12.09.24 в 11:14

Първа копка за цялостен ремонт на пътя между Царево и Лозенец

Първа копка предстои днес за старта на цялостния ремонт на пътя между Царево и Лозенец. Церемонията е от 10:30 в участъка около гробищния парк. Тази седмица стартираха аварийно-възстановителните работи по стария път, преминаващ край е Арапя и..

публикувано на 12.09.24 в 08:12

Шефът на "Морска администрация" -Бургас е назначен за зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев по предложение на министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, считано от днес кдп Живко Петров е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Живко Петров е..

публикувано на 11.09.24 в 20:01

Рестрикции в общините Средец и Карнобат заради огнище на шарка по овцете в Ямболско

Институциите вземат превантивни мерки за недопускане на шарка по дребните преживни животни в област Бургас след констатираното огнище на заболяването сред 135 овце в обект в ямболското село Войника.  В общините Средец и Карнобат се забранява..

публикувано на 11.09.24 в 16:34

Нов градски парк обособяват в местност "Кория" в Приморско

Новата атракция в Приморско ще бъде обвързана с природата и ще предостави на хората възможност за отдих. Чувството ще бъде като да си в гората, само че в града, уточни кметът на морската община Иван Гайков. За зелената атракция ще се..

публикувано на 11.09.24 в 08:00