Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София филм фест на брега ще е през юли

Снимка: БГНЕС

След като бе отлагано няколко пъти 19-ото издание на София филм фест на брега ще е от 22 до 30 юли в една от залите на НХК. Програмата включва 19 пълнометражни и 13 късометражни филма. Директорът на София филм фест Стефан Китанов определи бургаската програма на кинофорума като изключително силна. „Както чуждите филми, така и българските, които са включени в събитието са много добри. Бургаската публика ще може да гледа лентата „Февруари“ на Камен Калев, част от която е заснета именно в града, както и „Петя на моята Петя“ за живота на Петя Дубарова“, посочи още Китанов. Очакват се и част от екипите на някои от българските ленти, включени в конкурсната програма. 

Китанов допълни, че и други световни кинофестивали тази година се провеждат на други дати и се надява догодина отново София филм фест На брега да е по обичайното време - през март.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Саксофонистът на Рей Чарлз Крейг Бейли гостува с концерт в Бургас

Концерт с музиката на Рей Чарлз „RAY ON MY MIND SYMPHONY“, в който солисти са Петър Салчев и саксофонистът Крейг Бейли, свирил с легендарния музикант, ще гостува на 7 юли, на сцената на Летния театър в Бургас.    Роден преди няколко години и преживял своя успех на различни сцени в България, концертът RAY ON MY MIND се завръща, за да блесне с..

публикувано на 07.07.24 в 16:00

Силен старт на 4-ото издание на „Солинария“

Четвъртото издание на Младежкия арт фестивал „Солинария“ привлече интереса на ценителите на класическата и джаз музика по Южното Черноморие. В първата вечер талантливите пианистки от дуо „Атмосфери“ Мила Михова и Александра Дичева изпълниха великолепна класическа програма на четири ръце и обраха аплодисментите на публиката. Сред гостите бе..

публикувано на 07.07.24 в 12:07

Второто издание на балетния конкурс "Сара-Нора Прима" завърши с галаконцерт

Второто издание на Международния балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ в Бургас завърши с награждаване на лауреатите и галаконцерт в Държавна опера Бургас. Събитието се състоя в присъствието на министъра на културата Найден Тодоров и кмета Димитър Николов. За първи път в конкурса бе присъдена Гран при, която получи  Мун Джон-у от Република Корея...

публикувано на 07.07.24 в 10:17

Кукленият театър представя "Жабокът цар" в експоцентър "Флора"

Бургаският куклен театър ще представи днес спектакъла "Жабокът цар" по Братя Грим в експозиционен център "Флора."   Ако обичате весели истории тази приказка много ще ви хареса.И както във всяка истинска вълшебна приказка става Злото ще бъде победено. Приятелството между Жабокът и Принцесата ще развали магията на злата магьосница Гьола и..

публикувано на 07.07.24 в 09:30

"Тайният оркестър" с концерт на "Солинария" в Созопол тази вечер

Произведения от световната класика са подготвили музикантите от „Тайният оркестър“ за четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“. Новосформираният камерен оркестър е съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали, разказва диригентът Николай Стоев.  "За фестивала "Солинария сме ви..

обновено на 06.07.24 в 16:13

За 18 поредна година фестивалът "Музите" гостува в Созопол

Зам.-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов откри 18-то издание на Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите": „За пореден път Созопол е изпълнен с толкова много положителна енергия, талант, радост и красота. Този фестивал стана традиционен и вече се отъждествява със Созопол. Щастлив съм да видя толкова много хора и усмивки. От..

публикувано на 06.07.24 в 09:52

"Купон на Острова" тази вечер от 21 часа

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2024,  е концертен спектакъл, представящ по атрактивен начин тангото. Той започва  от 21:00 часа на  откритата сцена край морския бряг.  Концертът е под мотото „Танго класика – нощ на страстта, тангото и емоциите…“. Музикалните мотиви,..

публикувано на 06.07.24 в 09:45