Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Странджа пее" излъчва от остров "Света Анастасия"

На 26 юни от 13 часа се присъединяваме към програмата на "Биле фест"

Специално издание на предаването "Странджа пее" от остров "Света Анастасия" е подготвил екипът на БНР Бургас. Присъединяваме се към програмата на Биле фест по случай Еньовден.

Водещият Георги Янакиев ще ни срещне с Мария Маркова. Тя е известен музикален педагог, диригент, народна певица и почетен гражданин на град Бургас за заслуги в популяризирането на българската народна музика.

Завършила е музикално училище в Пловдив със специалност школувано пеене. Магистър е на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив по специалност "Музикален фолклор и музикална педагогика". 

От 1991 г. до момента е ръководител на народния ансамбъл "Китка". 

Мария Маркова ще е специален гост на предаването „Странджа пее“, което ще се излъчи директно от единствения обитаем остров в Черно море. 

Екипът, очаква към тях де се присъединят също и островни русалки или еньовски самодиви.

Очакваме и вас на 26 юни от 13 часа на остров "Света Анастасия" или в ефира на  БНР Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Биле фест владее четири дни остров Света Анастасия

На Еньовден и на остров Света Анастасия е вълшебно! Единственият обитаем остров в Черно море е домакин на четиридневен "Биле фест". Ритуали за здраве и плодородие, интересни гости от цялата страна, музикални изпълнения и работилнички са част от..

публикувано на 24.06.21 в 14:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията за пътна безопасност на БНР-Бургас със специално издание на празника на полицията

Кампанията на БНР-Бургас „Спри! Дай път на пешеходец“ се завръща в най-натоварения за Южното Черноморие сезон-летният. На 5 юли, когато е професионалния празник на полицията, информационната шатра на БНР-Бургас ще бъде на алеята пред Морското Казино..

публикувано на 04.07.24 в 08:00

Институтът "Ройтерс": БНР сред лидерите по доверие в България

Като най-бедна страна в ЕС с постоянно намаляващо население и малко хора, готови да плащат за новини, България предлага ограничени бизнес възможности в медийния сектор извън сливания и придобивания. Това се казва в частта за страната ни в годишния..

публикувано на 17.06.24 в 17:23

Милен Митев: Разговорът за българската история и култура трябва да започне от обществените медии

Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция обявиха съвместната инициатива под надслов "14 века България в Европа". На обща пресконференция генералните директори на трите обществени медии заявиха..

публикувано на 03.06.24 в 15:52

Ден на отворените врати в общественото радио /ГАЛЕРИЯ/

Традицията продължава! БНР Бургас организира днес Ден на отворените врати!  Поводът е 12-ият рожден ден на медията, която отваря врати официално на 31 май 2012 година.  Дойдоха ни на гости деца, младежи, родители... Най-малкият ни гост бе..

обновено на 31.05.24 в 16:32

БНР Бургас: Последвайте ни и в TikTok

По случай 12-ия рожден ден на БНР Бургас, екипът ни разширява своя хоризонт и стъпваме на медийната сцена на платформата Тик Ток! Освен деня на отворените врати, който организирахме днес, както и изнесеното ни студио в Поморие след 17 часа, ние решихме да..

обновено на 31.05.24 в 16:08

БНР-Бургас празнува рожден ден в Поморие на 31 май

Лятото идва с 12-тия рожден ден на БНР-Бургас! Навръх празника обществената медия дава старт на лятното си турне. „Нека да е лято!“ ще кажем първо от Поморие. На 31 май ще огласим главната улица от 17 до 19 часа. В открито студио ще говорим с..

обновено на 31.05.24 в 14:32

Ден на отворените врати в БНР-Бургас на 31 май

Традицията продължава! БНР-Бургас отново обявява Ден на отворените врати. Поводът е 12-ият рожден ден на медията на 31 май. Елате да видите как се прави любимото ви радио-очакваме ви на улица „Филип Кутев“ 2 от 10 до 16 часа. Може..

обновено на 30.05.24 в 15:46