Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркингът до плаж Силистар отново е безплатен

| обновено на 19.07.21 в 17:40
4
Снимка: БНР Бургас

Паркингът до плаж Силистар е безплатен, установи проверка на БНР Бургас. Днес никой не искаше от плажуващите по 5 лв. за престой. 

Припомняме, че преди дни концесионерът на плажната ивица в района подаде сигнал за неправомерно събиране на такси срещу конкретно лице

 Институциите реагираха много бързо, обясни Кирил Йовнов.Направени са проверки от полицията и НАП, уточни той :

Установено, е, че лицето е на място. Съставени са му протоколи, актове и т.н.Последните два дни на място има присъствие на полиция ежедневно, която следи въпросният човек дали събира такси или не. Вече трети ден никой не събира, хората си влизат спокойно. Не съм имал комуникация с него, проблемът ескалира,когато се нарязаха гумите на почиващи, които са на плажа.

Това е плаж, той се посещава всеки ден от страшно много хора. Факт е, че отзад имотите са частни, по-голямата част от тях. Тези хора, това, че имат там имоти, не ги прави престъпници.Тук е ролята на държавата, която трябва да се намеси, да ги регламентира.Човек с частен имот би следвало да може да си го експлоатира по начин, по който законът му го позволява и по който иска.

Сигурно никой няма против да си плати паркинг, но когато някой седи по средата на пътя, изглежда като такса рекет и такса вход.Част от имотите там са държавни, част от имотите са общински.По-голямата част са частни.Ако някой иска да си загради частния имот и да си сложи такса пет лева, или ако иска лев, ако иска два. Това няма никакво значение.

Има вариант ,според който, може да се направи път, който не преминава през частни имоти, а през държавни.За целта ще подадем сигнали до самите органи, които да задействат тази процедура.



Хора, които са избрали да почиват на Силистар, споделиха че, никой не им е искал такса. Знаят, че миналата седмица е имало конфликти. 


"Избираме мястото от години заради природната даденост и сме готови да дадем 5 лв, но ако условията бъдат подобрени и гората, която се използва за паркинг, се превърне в истински такъв", споделиха част от плажуващите.



За обновената ивица на Силистар, за пътя  до нея и настоящия туристически сезон, очаквайте интервю с Кирил Йовнов в програмата на БНР Бургас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

снимката е архивна

Пукат гуми и събират нерегламентирано пари за паркинг край „Силистар“

Нерегламентирано събиране на пари за паркинг се извършва край плажа „Силистар“. За това сигнализира неговият концесионер Кирил Йовнов, който е подал сигнал до прокуратурата и екоинспекцията. Неприятната ситуация се развива на пътя към плажа,..

публикувано на 16.07.21 в 15:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток днес:

Спиране на тока се предвижда в село Варвара -  ул. 10-та, 11-та, 12-та, ул. "Дарданели", ул. 17-та, ул. 1-ва, ул. "Васил Левски", ул. "Дико Джелевов", ул. "Лафина", ул. "Рене Шарон", ул. "Свети Никола". Причината е профилактика по ТП. Със смущения в тока..

публикувано на 18.09.24 в 07:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас днес от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която..

обновено на 18.09.24 в 07:08

Отвори очи с БНР Бургас на 18 септември

Темите днес: Как ще бъде подреден политическият пъзел в област Сливен? Листите са неясни, смут хвърли изявление, че Румен Гайтански ще оглави една от формациите на ДПС. Това обаче той самият отрече, какви са нагласите на хората провери Стоян Радев. В..

публикувано на 18.09.24 в 07:00

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди..

публикувано на 17.09.24 в 14:40

Организират в петък активен ден за мобилност, спорт и приключения

Събитието Байк Хъб Бургас ще се проведе н а 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. М отото тази година е „Споделени обществени пространства". Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и..

публикувано на 17.09.24 в 12:41