Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селин Али 20-та на трап

Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото място в квалификациите на трап на Олимпийските игри в Токио 2020. Така 19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6, което дава право на участие на финала.

В първия ден от квалификациите Али бе 16-а, като завърши с 69 точки. Днес тя започна доста добре и в първите кръг имаше само 1 грешен изстрел и 24 успешни. Във втория обаче тя направи още 3 грешки, които я свалиха надолу в крайното класиране, като тя завърши с общ сбор от 115 точки от двата квалификационни дни.

Първа в квалификациите завърши словачката Зузана Рехак Стефечкова с перфектна стрелба от 125 точки. С три точки по-малко на второто място остана Алесандра Перили от Сан Марино, а третото място с по 121 точки поделиха Силвана Станко от Италия и Летиша Сканлан от Австралия.

За финала се класираха още Кайл Браунинг от САЩ, и австралийката Пени Смит с по 120 точки. Олимпийската шампионка от Лондон 2012 и трикратна световна шампионка Джесика Роси не успя да прескочи квалификациите, завършвайки на 8-ата позиция със 119 точки.

Антоанета Костадинова е на трето място в квалификациите на дисциплината 25 метра пистолет след точна стрелба на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио.

Костадинова преди четири дни спечели сребърен медал на 10 метра пистолет, а днес постигна 293 точки и беше изпреварена само от Зорана Арунович (Сърбия) с 296 точки и от защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

Другата българка Мария Гроздева - двукратна олимпийска шампионка в дисциплината от Сидни 2000 и Атина 2004, е 22-а с 288 точки. Тя навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел направи осмица.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

Днес от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно дерби в града и..

обновено на 28.08.24 в 16:25

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа на континенталния шампионат за юноши до 19 години, който ще се състои в басейн "Парк Арена" от 1 до 7 септември. Входът за зрители е свободен. В надпреварата ще се включат 16 отбора, сред които всички европейски сили във водната топка, начело с Унгария (мъжкият тим на страната е рекордьор по..

публикувано на 28.08.24 в 15:35

Матео Малучели спечели третия етап на Международната колоездачна обиколка (снимки и видео)

Матео Малучели бе отличен с първото място на третия етап Казанлък - Бургас на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България.  Този етап беше дълъг  180.5км. До италианския състезател, н а подиума застанаха Лоренцо Каталдо , който взе сребърния медал, и Адам Карл , който остана с бронза.  Събитието се проведе снощи пред..

публикувано на 28.08.24 в 08:00

Утре Сливен посреща Международната колоездачна обиколка, движението ще бъде ограничено

За поредна година Сливен ще бъде етап от Международната колоездачна обиколка на България. Тази година състезателите ще бъдат посрещнати в града на 28 август, сряда. Очаква се утре колоната от участниците да премине през пътен възел „Петолъчката“ около 16 ч. Тя ще продължи към селата Мокрен, Градец, Ичера, ще премине през „Чуката“, връх Българка и ще..

публикувано на 27.08.24 в 12:14

Ограничават движението заради Международна колоездачна обиколка

Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Бургас днес и утре. Това е нейното 71 –во издание. Финалът на третия етап от състезанието ще бъде поставен по традиция на площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината днес между 17.00 и 17.30 часа.  Движението по пътя Казанлък - Сливен ще бъде временно ограничено днес от..

обновено на 27.08.24 в 08:18

Андрей Тодоров:Цената на успеха е в професионализма на треньорите и таланта на децата

Двама бургаски състезатели прославиха страната ни в Германия. Мартина Кондаклиева и Кристиян Дончев от Клуба по спортни танци "Бургас 1975" спечелиха два златни медала в дисциплината многобой стандарт и един бронзов медал в латина в най-голямото състезание по спортни танци в Щутгарт. Никога българска двойка не е печелила медали на..

обновено на 26.08.24 в 17:57
Старт на плуването в

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце"

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце", съобщават организаторите. Крос триатлонът  от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на 7 септември на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо.  За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци,..

публикувано на 26.08.24 в 13:22