Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смърт по непредпазливост е обвинението за катастрофата в Айтос

Снимка: Радио Бургас

Смърт по непредпазливост е обвинението, което е повдигнато на шофьора на камион, който предизвика тежката катастрофа в Айтос.

Обвинението е за причиняване на смърт на трима души и средна телесна повреда на още един човек. Шофьорът не е употребил алкохол или наркотици, коментира говорителят на Окръжната прокуратура Христо Колев, а относно експертизите за скоростта и товара на камиона, поясни:

„Все още не са готови заключенията в цялост на вещите лица, поради което, едва след тяхното изготвяне, ще можем да коментираме тези обстоятелства по делото. Към момента има повдигнато обвинение само на едно лице, въз основа на събраните доказателства по делото".

При наличие на доказателства за вина на други лица, съответни обвинения също могат да бъдат повдигнати, коментира Колев.  

При катастрофата в Айтос - на 13 септември, загинаха баща и двете му малки деца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До дни ще е готова експертизата за смъртта на арестант в Ямбол

До дни ще бъде готова съдебно- медицинската експертиза,  назначена по случая с починалия при неизяснени обстоятелства  32 – годишен мъж в помещението за задържане  на ямболската полиция. Трупът беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като мъжът  е бил арестуван за притежание на наркотици. Все още няма яснота как е настъпила смъртта..

публикувано на 08.07.24 в 16:46

Обвиненият в убийство Христо Димитров остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура в Бургас бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 38-годишния Христо Димитров, обвинен в убийството на 31-годишен мъж.  Престъплението е извършено на 5 юли, около 19 часа, в к.к. Слънчев бряг.  До момента са разпитани над 15 свидетели. Предстои да се извърши техническа експертиза на предоставените..

публикувано на 08.07.24 в 15:36

Наложиха най-тежката мярка на мъж, обвинен в убийството на своята майка

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Ямбол на мъж, обвинен в убийството на своята майка. Престъплението е осъществено на 05.07.2024 година в Ямбол. По главата и тялото на 88-годишната жена са нанесени  множество удари с ръце и крака. Определението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в..

публикувано на 08.07.24 в 12:21
Снимката е илюстративна.

Дете на годинка пострада в катастрофа на пътя Варна - Бургас

Дете на една година е пострадало при пътен инцидент на пътя Варна – Бургас в събота, съобщи бургаската полиция днес.  Сблъскали са се два леки автомобила. Момченцето е било в обезопасително столче. То е с натъртвания и след преглед във варненската болница е освободено за домашно лечение. Няма опасност за живота му.  Единият водач е..

публикувано на 08.07.24 в 12:10
Мъж забрави 14 хил. лева в Бургас, върнаха му само 1 3-0.

Мъж взе забравени 14 хил. лева и върна само 1 340, след като го хванаха

Криминално проявен мъж е взел над 14 хил. лева в забравена чантичка в Бургас, а след като полицията го е открила - е върнал само 1 340 лева от тях. За случая съобщи Областната дирекция на МВР. Това е станало на 6 юли привечер в ж.к. "Изгрев". Около 18:30 ч 39-годишен бургазлия сигнализирал в полицията, че е забравил чантичката пред бл. 72. Полицаите..

публикувано на 08.07.24 в 12:00

18-годишно момиче падна от автобус, движил се с отворени врати

18-годишна полска туристка е паднала от автобус, който се е движел с отворени странични врати.  Инцидентът е станал в курортния комплекс "Слънчев бряг" в събота, съобщи днес Областната дирекция на МВР в Бургас. Младата жена, отседнала в Несебър, е с фрактура на лявата ключица вследствие инцидента, станал на пътен участък в ремонт. Няма опасност..

публикувано на 08.07.24 в 11:43
Арестант беше намерен мъртъв в Ямбол.

Арестант е намерен мъртъв в помещението за задържане на ямболската полиция

Арестуван за притежание на наркотици мъж е бил намерен мъртъв в помещението за задържане на полицията в Ямбол. Полицията започна разследване. Образувано е досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство, наказанието за което е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Не се изключва и самоубийство - уточни окръжният..

публикувано на 08.07.24 в 11:19