Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлива майка: Репродуктивните специалисти в УМБАЛ Бургас са вълшебници

Кристина Павлова с дъщеря си Изабел
Снимка: УМБАЛ Бургас

Щастлива майка изпрати писмо до ръководството на УМБАЛ Бургас. Кристина Павлова споделя емоциите, страховете и надеждите, през които минава една двойка с репродуктивни проблеми. 

„Отне ми три години да напиша това писмо. То не е само, за да благодаря на хората, дарили ме с дете, а е молба, апел, призив! Ние сме семейство с репродуктивни проблеми, през годините се срещнах с хора с подобни съдби, търсещи своя път и решение, пътуващи хиляди километри до различни градове, изразходващи сили, енергия и пари… Ако преди три години имах страхове от това, че сме бездетни, сега с отворено сърце разказвам как тук, в Бургас, срещнахме нашия вълшебник и как той ни накара да вярваме в чудеса! Нека да помогнем на повече бургаски семейства да  повярват, че точно тук ще се сбъдне тяхната мечта за дете!“, пише Кристина Павлова.

„За да създадеш живот, освен изключителен професионализъм и опит, е нужно да притежаваш огромно сърце. Преди три години, прекрачвайки прага на Звеното по асистирана репродукция не предполагах, че съм на точното място и в точното време. Там, в лицето на д-р Антонио Душепеев и прекрасния му екип (ще ги назова с имена, защото заслужават дълбок поклон) Мина Маркова, Ваня Янкова, Мария Петрова, Донета Кехайова, Димка Рашкова, се случи нашето чудо! Неведнъж им поверявах живота си и без колебание бих го сторила отново. Не след дълго се появи и нашето всичко! Тя вече е на три години и се казва Изабел. Той бе лекарят, който я видя, когато бе ембрион и отново той, когато проплака за пръв път. Няма думи с които да се опише радостта от положителния резултат, биещото сърце и първата прегръдка…Това нямаше да бъде възможно без Вас, д-р Душепеев и прекрасния ви екип. Винаги ще сме Ви благодарни, защото не спряхме да вярваме заедно“, продължава писмото на младата майка.

В благодарността си Кристина споделя цитат от книгата на Ивайло Митев „Бездетен“, която се продава с благотворителна цел в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми и най-точно описва нейните емоции: 

Децата на бездетните идват трудно. Много трудно! Родилните болки започват още от сърцето, което страда по тяхната липса. Само децата на Бездетните могат да ти кажат: „Мамо, вие с тати толкова дълго време сте ме НЯМАЛИ, че сега като ви намерих, вече си имаме всичко, нали?" Децата на Бездетните се раждат първо в молитвите и сънищата. Задължително първо там! Очите им винаги говорят, носят в ръчичките си кристално сърце, а босите им крачета тичат в полета, огряни с ангелско сияние. Децата, белязани с космическо очакване ВИНАГИ идват!

Направи им път! Напиши в сърцето си ЛЮБОВ! И когато тази любов е безусловна, чиста, истинска, прощаваща, невзискателна, търпелива и мъдра, децата я кодират.

И пристигат. На точното място. В точното време.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дългогодишни кръводарители се обединяват, за да помогнат на деца

В навечерието на първия учебен ден дългогодишни кръводарители се обединяват, за да помогнат на децата, които имат нужда от кръвопреливане. В Кръвния център в Бургас всеки, който желае може да дари кръв всеки работен ден до 13 часа.  "Днес искахме да информираме хората от ползите, които има даряването на кръв - за този който има нужда, но и за..

публикувано на 13.09.24 в 12:48

Акция за кръводаряване по повод първия учебен ден

В навечерието на първия учебен ден, кръводарители се обединяват в акцията "Дари кръв за децата на Бургас".  „Има деца, които имат нужда от кръвопреливане, защото са били жертва на катастрофа, претърпели са операция, страдат от хемофилия или таласамия и други причини. Един кръводарител може да спаси трима души.“, посочват от новосъздадената..

обновено на 13.09.24 в 07:11

РЗИ – Ямбол с изнесен пункт в Болярово за получаване на достъп до е-здравно досие

РЗИ – Ямбол организира изнесен пункт в град Болярово за получаване на достъп до електронно здравно досие.  Здравните специалисти съдействат на гражданите пред сградата на младежки дом днес до 16:00 часа. Желаещите да получат достъп до здравното си досие, трябва да носят документ за самоличност и мобилно устройство с достъп до интернет-мобилен телефон или..

публикувано на 12.09.24 в 11:39

Община Болярово въвежда мерки за недопускане на шарка по дребните преживни животни

Общинската епизоотична комисия в Болярово проведе заседаниа по повод  обстановката в страната по отношение на болестта шарка по дребните преживни животни и констатиран случай на територията на община Стралджа, в село Войника.  „В населеното място с констатиран случай  е проведено щателно обеззаразяване. Прави се проучване, заедно с органите на МВР откъде..

публикувано на 12.09.24 в 11:36

МЗ стартира ваксинирането с новите вариантни ваксини срещу Covid-19

Стартира имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г., съобщиха от здравното министерство. В страната вече бяха доставени 84 960 дози иРНК ваксини срещу новия вариант JN.1 на SARS-CoV-2 на производителя Pfizer-Biontech. Те вече са предоставени на регионалните здравни инспекции за организиране на имунизационния процес по..

публикувано на 11.09.24 в 10:33

Преди началото на учебната година децата трябва да посетят педиатър, офталмолог и ортопед

Преди да започне новата учебна година всяко дете трябва да бъде прегледано от своя лични педиатър, за да се снеме неговият здравен статус и да се установи общото му здравословно състояние, каза пред Радио Стара Загора педиатърът д-р Ралица Пейчева.. "Началото на учебната година е много подходящо време да се посети ортопед, за да се направи..

публикувано на 11.09.24 в 08:40

Новият кръвен център на Бургас ще заработи на 1 октомври 2025 г.

Районният център по трансфузионна хематология в Бургас ще заработи от 1 октомври 2025 година. Това става ясно от обнародваните днес промени в Правилника за устройството и дейността на центровете за трансфузионна хематология, направени от Министерството на здравеопазването. Той ще обслужва цялата област Бургас, а докато започне работа, тя ще..

обновено на 10.09.24 в 15:03