Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническото и експлоатационно състояние на най-големите язовири в Сливенска област е много добро

снимката е илюстративна

Техническото и експлоатационно състояние на най-големите язовири в Сливенска област - „Жребчево“ и „Асеновец“ е много добро. Това обявиха от Областна администрация Сливен, след проверка на междуведомствената комисия по заповед на областния управител Минчо Афузов. На територията на областта има 114 язовира държавна, общинска или частна собственост. 

Язовирите в областта са в добро общо състояние, съобщи заместник-областния управител Антоний Андонов:  

 Няма констатирани обекти, които да застрашават населено място или публична инфраструктура.  

С трета степен на потенциална опасност са 51 язовира, със втора са 4, а в първа влизат два.  

 Язовирите първа и втора категория подлежат на ежегоден контрол. Това са язовир „Жребчево“ и язовир „Асеновец“. Техническото и експлоатационното им състояние е много добро.  

На пет язовира, които са предадени на Държавното предприятие за стопанисване и управление на язовири, е възложен ремонт. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно изкуство. Тази година фондация „Шанс за децата и природата на България", която стои зад..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят отработено масло, използвайки го като гориво и така вредят сериозно на околната среда и създават..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас на 18.09.2024 г. /сряда/ от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която ще бъде въведена в участъка и да използват обходни маршрути.

публикувано на 17.09.24 в 15:52

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди настъпването на зимния сезон. Основният ремонт на трасето стартира през февруари т. г., а срокът за..

публикувано на 17.09.24 в 14:40

Организират в петък активен ден за мобилност, спорт и приключения

Събитието Байк Хъб Бургас ще се проведе н а 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. М отото тази година е „Споделени обществени пространства". Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. Програмата започва в 16:30 ч. пред Експо център..

публикувано на 17.09.24 в 12:41

Разпределят на пострадалите в Болярово парите събрани от дарения

На пострадалите семейства в Болярово ще разпределят средствата  по откритата дарителска кампания на  общината. Те са в размер на   203 342 лв. Изчаква се б ългарските общини, които решиха да подпомогнат пострадалите, да преведат  дарението. Ямболската Камара на строителите също е заявила желание за  оказване на подкрепа, като ще  изградят..

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Почистват акваторията на стария град в Несебър

За втора поредна година Община Несебър, заедно с  водолази доброволци, организира почистване на акваторията на Стария Несебър от отпадъци, причинени от човешка дейност. Целта на акцията е да се отстранят пластмасови остатъци  и по-едрогабаритни  боклуци като автомобилни гуми, предмети от бита и др.  от морското дъно, като се започне от по-плитките..

публикувано на 17.09.24 в 11:59