Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите от "Черноморец" с победа във Варна

Баскетболният отбор на "Черноморец" победи  "Черно море" във Варна с резултат 108:83. Срещата бе от поредния кръг в Национална баскетболна лига.

За морското дерби наставникът на "Черноморец" Васил Евтимов можеше да разчита и на Уендъл Люис. 209-сантиметорвият американски център се отчете с 21 точки и 6 борби под кошовете. С по 15 точки завършиха Евгени Хаджирусев, Тихомир Желев, Георги Боянов и Влатко Гранич, като първите двама, които играят на позиция 1 и 2, направиха съответно 7 и 5 асистенции. Боянов хвана 10 борби, а Гранич - 11. Резервата Отас Айкекполор даде своя принос за победата с 11 точки и 10 борби.

Във временното класиране бургазлии заемат второто място с 11 победи и 2 загуби и актив от 24 точки. Днес, понеделник, в зала "Бойчо Брънзов" ще се изиграе отложеният мач от 14-ия кръг в НБЛ между отборите на "Черноморец" и плевенския "Спартак". Двубоят е с начален час 19:00. Зрителите трябва да притежават зелен сертификат. За бургазлии се очаква да дебютира последното попълнение - 205-сантиметровото американско крило Антъни Дженуари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старт на плуването в

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце"

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце", съобщават организаторите. Крос триатлонът  от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на 7 септември на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо.  За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци,..

публикувано на 26.08.24 в 13:22

Бургас ще е домакин на Световно първенство по спортни танци

Последната седмица на август в Бургас ще е домакин на Световно първенство по спортни танци, което ще започне на 31 август (събота) в зала „Арена“. Доверието на Международната федерация по танци дава правото на Община Бургас и клуб по спортни танци “Бургас” да проведат събитие от подобен ранг за първи път на територията на града. Двойки от цял свят..

публикувано на 26.08.24 в 12:49

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

В сряда 28 август от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно..

публикувано на 26.08.24 в 11:42

ММА бойци от 8 държави влизат в битки на Гала вечерта BRAVE 86 Бургас

Състезатели от 8 държави ще влязат в оспорвани двубои на грандиозната Гала вечер BRAVE 86 Бургас на 24 август. Първото събитие от европейското турне на престижната ММА организация ще се проведе в спортна зала „Арена Бургас“.  От Бахрейн дни преди официалното откриване на гала вечерта в Бургас пристигна Мохамед Шахид - президент на Brave..

обновено на 24.08.24 в 10:14

Провеждат шосеен пробег в Малко Търново

Шосеен пробег „Малко Търново“ ще се проведе днес, като част от програмата на Летните празници в града. Идеята е събитието да стане традиционно. За участие са се записали близо 40 души от различни градове.  Стартът е в 9.00 часа от площад „Преображение“. Трасето минава по улица „България“, излиза от града след ГПУ, достига мотел „Козият рог“ и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00

Георги Боянов се завърна в БК Черноморец

Баскетболистът Георги Боянов се завръща в Черноморец (Бургас), съобщиха от клуба. 31-годишният национал прекара миналия сезон в ЦСКА, но сега отново се насочва към бургаския тим. "След като остави своя отпечатък по други игрища, Георги се завръща пак у дома с енергия, страст и същите убийствени умения, които го направиха любимец на феновете. Гответе..

публикувано на 23.08.24 в 17:18

Александър Алексиев ще води отново БК Ямбол

Александър Алексиев е новият старши треньор на отбора Ямбол за сезон 2024/2025 в Националната баскетболна лига (НБЛ), съобщиха от клуба чрез страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Алексиев заменя на поста Тони Дечев, на когото бе помощник през изминалия сезон. Това ще бъде втори сезон за Алексиев начело на ямболския тим. Той бе старши треньор през..

публикувано на 22.08.24 в 16:48