Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още пари за „Арена Бургас“

320 000 лв. са предвидени в бюджета Бургас за телескопични трибуни на спортна зала. (подробности за стойността на залата вижте тук)  На общественото обсъждане в морския град въпросът беше повдигнат от заместник - председателят на Средна европейска класа (СЕК):

„За коя спортна зала става въпрос? За новата зала ли става въпрос, защото, според „Академика“ и интервю, което те са дали 17 декември 2021 г. (вижте тук), трибуните вече се намират на място и ще се монтират“, попита Стоян Царев.

Трибуните се оказва, че наистина за „Арена Бургас“, която все още не е пусната е експлоатация. Договорът е от миналата година, поясни заместник – кметът Чанка Коралска:

„Предвид многото специфични и обективни обстоятелства – и ковидът, и това, че имаше неща, които трябваше да се доставят от Китай, от Корея. Тъй като тези трибуни ще бъдат с дистанционно управление, ще бъдат сгъваеми, не можа да се изпълни договорът миналата година. Миналата година имахме заложени 450 000 лв., които не са усвоени, а от бюджета от миналата година сега трябва да осигурим средствата, които са необходими, за да го завършим“, коментира Коралска.

Едната част от трибуните са налични в залата, те са монтирани, поясни тя. Чакат се устройствата за самите съоръжения, коментира тя.

Средствата за ремонт на ул. „Одрин“ в Бургас ще се търсят от държавата. Те вече не са 14, а 18 милиона лв., стана ясно отново на общественото обсъждане на бюджета в морския град.

Проектът за ремонт на ул. „Одрин“, където са има десетки бизнеси и предприятия, се анонсира неколкократно през години. Първо - през 2015 г., после - през 2020 г. и до днес не е реализиран. Първоначалният проект беше за 14, но вече струва 18 милиона лева, поясни заместник - кметът Чанка Коралска:

„И ние сме я подали в този списък, огромния, с 28 обекта като приоритетни и които искаме държавата от тези 3 или колкото милиарда бяха казани, че ще финансират общински проекти“, поясни тя.

800 000 лв. са заложени в общинския бюджет за проектиране и изграждане на нова улица в промишлената зона "Север", добави Коралска:

„В зона „Мадика“ от две години насам изграждаме инфраструктура. Тъй като там, в разговори, които сме провели с хората, които имат бизнес, производства, бази  и т.н., има нужда да се развие инфраструктурата“, посочи тя.

Там ще се изгради локално движение, което да прави връзка на новата улица с пътя за София, предвидено е озеленяване и паркоместа

Подробности можете да чуете в прикачения файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Започна ловът на едър дивеч в Странджа

От днес започна ловът на едър дивеч в горите на Странджа, който ще продължи до януари.  Ловните дейности се провеждат предимно през уикендите, затова туристите, посещаващи планината трябва да са с повишено внимание, предупреждават от община М. търново. За месец октомври ловни излети са планирани всяка неделя на месеца, в района на местността..

публикувано на 05.10.24 в 12:10

3-километров ученически поход в Болярово в Световния ден на ходенето

С 3-километров поход ученици от училище “Д-р Петър Берон“ в град Болярово отбелязаха 5 октомври–Световния ден на ходенето. Инициативата бе организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на децата и в нея се включиха ученици от 1 до 7 клас. Те извървяха разстоянието от училището до градския парк и обратно, като преминаха над моста..

обновено на 05.10.24 в 11:31

Пред приключване е изграждането на водопровод във Варвара

Кметът на община Царево Марин Киров и неговите заместници Георги Стоянов и Денис Диханов направиха проверка по изграждането на новия водопровод в село Варвара. Дейностите са финансирани през настоящия мандат от правителствената програма за общински обекти. “Проектът тук е към приключване, работихме и през лятото, за да осигурим нов..

публикувано на 04.10.24 в 14:28
Брънековата къща, Ямбол

Откриват обновената Брънекова къща в Ямбол

Официално ще бъде разкрита обновената фасада на емблематичната Брънекова къща в Ямбол днес. Началото на церемонията е от 11:30 часа.  Тогава ще бъдат отбелязани 108 години от гибелта на бележития общественик Петър Брънеков.  Община Ямбол, със съдействието на Държавен архив-Ямбол и Регионален исторически музей, ще представят експозиция с лични..

публикувано на 04.10.24 в 09:14

Започват доставките по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко"

Започват доставките на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко", а днес е последният срок от обявения допълнителен прием, в който кандидатите за доставчици могат да подават документи за одобрение. Допълнителният прием се прави с цел да бъдат обхванати повече учебни заведения 95 доставчици на плодове,..

публикувано на 04.10.24 в 07:54
Джон Винсънт Атанасов (1903 – 1995)

121 години от рождението на Джон Атанасов се навършват днес

Кулминацията на събитията, посветени на 121-та година от рождението на Джон Атанасов ще бъде днес  в Ямбол и село Бояджик, откъдето са родовите корени на Бащата на компютъра.  Днес се навършват 121 години от рождението на Джон Винсент Атанасов, чийто баща е роден в село Бояджик, но 13 – годишен, заедно с чичо си заминава за Америка. Събития..

публикувано на 04.10.24 в 07:20

Президентът свиква КСНС

Рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток ще обсъжда Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. Държавният глава събира в 10 часа ръководителите на службите за сигурност, представителите на изпълнителната власт и на парламентарните партии. Участниците в заседанието на Консултативния съвет..

публикувано на 04.10.24 в 07:18