Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическа полиция проверява Образователния инспекторат в Бургас

Икономическа полиция започна проверка в Регионалното управление на образованието в Бургас (РУО). Случаят, който се проверява е свързани в провеждането на обществена поръчка по проект за ремонти на сграда от образователната инфраструктура.

Униформените разследват изразходването на държавни средства по проект за ремонтни дейности по сградата на Регионалното управление на образованието в Бургас. Проектът е реализиран преди 1 година ,каза директорат на управлението Виолета Илиева.

"Пристигна икономическа полиция със свой екип във връзка със сигнал по обществена поръчка, която се извършва в сградата на РУО. И преснеха всички документи. След предоставянето им, екипът си отиде. Не е наша работа да знаем хода на проверката, но съдействаме по всякакъв начин."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антон Златанов

Мигрантският натиск е намалял със 70%. Екипът на Фронтекс остава до края на годината

Миграционният натиск на българо-турската граница е намалял със 70% спрямо миналата година, заяви гл. комисар Антон Златанов директор на главната дирекция "Гранична полиция" след срещата с изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който е на посещение в България за втори път за последните няколко месеца.  Двете страни са се договорили..

публикувано на 27.08.24 в 12:58

Загинал и ранени при гонка с мигранти в Бургаско /ОБНОВЕНА/

Един мъж загина, а 15 мигранти са ранени след като микробус преследван от кола на гранична полиция се преобърна на пътя между средецките села Драка и Малина. Шестима от пострадалите са транспортирани в областната болница в Бургас.  Загинал е шофьорът на микробуса превозващ мигранти от Афганистан. Инцидентът е станал в 6 часа тази сутрин. Част от..

обновено на 27.08.24 в 12:56

Чешки турист се е удавил в Обзор

Тялото на 51-годишен чешки турист е извадено в района до хотел в Обзор, съобщават от полицията. Инцидентът е от днес около 10:00 часа. Така за денонощието удавниците стават четирима - в Поморие, Царево, а тази сутрин около 7:30 часа е изплувало тялото на 33-годишен мъж от Лозенец на централния плаж там.  Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево..

публикувано на 27.08.24 в 12:18

10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово"

10 бойни пистолета са намерени в раница на шофьор на товарен автомобил, преминаващ през Митническия пункт "Лесово". Престъплението е осъществено на 24 август тази година, уточняват  от Агенция "Митници" .   Товарният автомобил е пристигнал на митническия пункт от Турция. Пред инспекторите шофьорът на превозното средство е представил документи..

публикувано на 27.08.24 в 11:30

Два пожара са възникнали в заведения в Приморско и Поморие

Сигнали за два пожара са подадени за ден в две заведения в Приморско и Поморие, съобщават от полицията. Единият случай е от рано сутринта около 5.10 ч. в района на бар на Южния плаж в Приморско. Там частично е обгоряла дървената ламперия на бара, кафемашина, част от метална конструкция и част от покривен винил. Вероятната причина за инцидента е..

публикувано на 27.08.24 в 08:54

Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево

Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево, съобщиха от полицията. Тялото на единия от тях, мъж на 64 години от село Луково, е намерено в морето в района на ул. “Парашкев Стоянов” в Поморие.  Другият случай е от неохраняем плаж в местността “Диньов гьол” в община Царево. Там от морето е извадено тялото на 40-годишен мъж от Габрово.  Те са откарани..

публикувано на 27.08.24 в 08:31

Митничари задържаха контрабандно злато за 100 000 лева

Митническите служители на пункт Малко Търново откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева в багажа на пътничка в лек автомобил, съобщиха от агенция Митници. Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“,..

публикувано на 26.08.24 в 14:51