Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чиликов пое „Черноморец“, ще се бори за "Б" група (ОБНОВЕНА)

| обновено на 17.06.22 в 14:07



Георги Чиликов пое футболния „Черноморец“. Основните му цели като старши треньор са влизане на отбора в професионалната „Б“ група, стабилизиране и на Детско юношеската школа (ДЮШ), на която ще помага също.


Подготовката на футболистите започва на 26 юни и ще бъде на стадион „Черноморец“. На този етап не се предвижда летен подготвителен лагер.

Структурата в клуба за новия сезон ще бъде променена. Доскоро „Черноморец“ се ръководеше от Управителен съвет. Преди броени дни няколко души от този Управителен съвет си подадоха оставките, каза спортно-техническият директор на Черноморец Слави Костенски:


„С тези оставки е запознат главния ни спонсор, който ще определи как ще бъде този клуб ръководен. Затова казвам, че последното решение ще се взима от Васил Данев. Аз и Георги Чиликов ще отговаряме за спортно-техническата дейност. Ние ще правим структурата в мъжкия отбор, в ДЮШ. Имаме идеи, имаме проекти, които искаме да реализираме, но всичко е в зародиш.  

Моделът с Управителния съвет се оказа, че не работи, защото той на всеки 6 месеца се сменя, вече 5-6 години. Първоначално бяха в този съвет 7 души, после 5, липсваше единомислие, всеки път има по нещо, което пречи да се вземе единно решение, затова ще пробваме тази година по този нов модел“, допълни Костенски. 

Всеки един мач ще се играе за победа, е категоричен новият старши треньор Георги Чиликов:

„През този месец се запознах със състоянието на отбора, на клуба. Важна е целта, която ни обединява и за която ми се обади Слави Костенски. Тепърва ще се опознаваме с ръководството. 




От 10 години не живея в Бургас и всеки път като се върна тук виждам, че като интерес и футболна общественост работата става все по-зле като финансиране, но и във всяко друго отношение положението не е добре, което е жалко. Надявам се с моя помощ това да се промени, да стабилизираме отбора за да можем да имаме някаква основа. Спортно-технически целта е категорично влизане в „Б“ група.  След това трябва да се стабилизира и ДЮШ, за да помогна и там с тренировъчния процес, когато имам време извън мъжкия отбор. 

Практиката  „Черноморец“ да бъде сиропиталище за някои близки и познати трябва да се преустанови. 

Искам да благодаря на всички бургазлии, които въпреки че не играят в Бургас са заявили желание да се върнат в „Черноморец“. 
Тръгвам с надежда, че можем да променим във всяко едно отношение клуба. Дори и след мен, който треньор да  дойде да остане с приятно чувство, че има много добър отбор. 

Подготовката на футболистите започва на стадион Черноморец на 26 юни. Основни конкуренти ще бъдат отборите на Несебър, Нова Загора и „Саяна Хасково", каза още Георги Чиликов. 



Снимки: Свобода Атанасова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлията Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в Япония

Бургаският боец Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в категория до 70 кг. П рестижният кикбокс турнир се проведе в Токио, Япония.   В първия си за деня мач Копривленски победи легендата на К -1 Буакау. Във втората си среща българинът се изправи срещу бразилския шампион по муайтай Рафаел Силва и също извоюва победа.   На финала той..

публикувано на 07.07.24 в 16:32

В Бургас стартира турнирът "Футболни звезди на България"

Стартира турнирът "Футболни звезди на България" като финалните срещи ще са в неделя. Ще има мачове за децата родени 2014, 2015, 2017 и 2018 г. Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Представителите от бургаска област са "Звездичка", "Нефтохимик", "Бургас спорт",..

публикувано на 05.07.24 в 14:51

Втори ден от осминафиналите на Евро 2024

Два мача от програмата на Европейското първенство по футбол предстоят днес.  Англия излиза срещу Словакия от 19 часа. Националният тим на Англия е един от фаворитите за спечелване на Евро 2024, въпреки че до момента не убеждава с представянето си. Съставът на Словакия пък е една от приятните изненади на надпреварата и иска да продължи да пише..

публикувано на 30.06.24 в 09:48

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16

В Сливен се провежда международният турнир по акробатика „Стефка Спасова“

Второто издание на Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“се провежда в Сливен.  Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.  Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от..

публикувано на 27.06.24 в 08:33

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне..

публикувано на 27.06.24 в 07:01