Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават 4 спасители в Несебър

Снимка: БГНЕС

Благодарствени грамоти на спасители, предотвратили инциденти с удавяне в морето, сред които и с три деца, ще бъдат отличени от 18.30 на плажа в Несебър. Те ще получат отличията от председателя на Националната комисия по водно спасяване и член на Националния съвет на БЧК доц. Стоян Андонов. 

 Старши-спасител Владимир Запрянов и  морските спасители Борислав Байчев и Димитър Николов на 28 юли около 19:00 ч., в извън работното време, спасиха трима души от удаване на Южния плаж в Несебър. 18-годишна спасителката от 5-и пост на Бургаския плаж Станимира Атанасова, също ще получи благодарствена грамота.  Тя, с помощта на двама продавачи на царевица, спаси три давещи се деца, връхлетени от  високи двуметрови вълни. На церемонията ще присъстват и концесионерите на двата плажа.

Антон Налбантов, директор на Водноспасителната служба към БЧК поясни пред БНР:

"Четиримата герои, както ние ги наричаме, а не само ние, и всички, младата спасителка от Бургас, която помогна на три деца да се спасят от тежък инцидент и тримата спасители от южния плаж в Несебър, които след много тежка акция, спасиха трима мъже от удавяне-ръководството на БЧК предложи и реши да награди тези герои с грамоти".

Подценяване на флаговата сигнализация и влизане в морето след приключване на работното време на спасителите са основните грешки, които се допускат  от почиващите, посочват от неправителствената организация. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат удължаване на бедственото положение в община Стралджа заради безводието

С още месец да бъде удължен срокът на  обявеното  в 20 населени места на община Стралджа бедственото положение, поискаха от общинската администрация. В средата на юли, заради безводието и безпрецедентни аварии по водопроводната мрежа, кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинския план за защита при бедствия.  Бедственото..

публикувано на 23.08.24 в 07:55

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент

През цялата нощ продължи овладяването на пожара, пламнал вчера следобед в землищата на крайграничните ямболски села Крайново и Голям Дервент. Засегната е площ от около 300 декара в горист терен – унищожени са сухи треви и храсти и част от широколистна гора.  "Нощта е преминала спокойно и няма обхванати нови територии, както и  опасност за населени..

публикувано на 23.08.24 в 07:30

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на..

обновено на 22.08.24 в 16:25

Временна реорганизация на движението на автомобили в Царево

На 23 август 2024 г. от 08:30 до 11:00 ч. ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул. „Михаил Герджиков“ и ул. „Пенека“ до кръстовището на ул. „Крайморска“ и ул. Тракия. Това съобщи Община Царево. Затварянето се налага поради извършване на неотложен ремонт на сградата на Районен съд Царево.  За този период можете да използвате..

публикувано на 22.08.24 в 15:58

"Булевард Демокрация" на 22 август:

Преди по-малко от 3 часа всички разбрахме, че настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще си запази поста, защото така реши президента Румен Радев. Седмите предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври, но в случай, че  Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Мисля, че през последните 10 дни президентът събра най-много откази на..

публикувано на 22.08.24 в 14:53

Поморие остава без вода в петък заради авария

Водата ще бъде спряна утре ( 23.08.2024 г.) в град Поморие поради авария на главния довеждащ водопровод, съобщават от ВиК. Очаква се смущения да има  от 08:00 до 18:00 часа В случай че аварията бъде отстранена по-рано, водоподаването ще бъде възстановено преди 18:00 часа.

публикувано на 22.08.24 в 14:09

През октомври започва реконструкция на сградата на община Средец

Шестмесечен ремонт, включващ саниране и поставяне на фотоволтаична система започва на сградата на община Средец. Преди дни кметът Иван Кичев подписа договор с фирмата изпълнител на проекта. Реализирането му ще е с безвъзмездна финансова помощ за близо 1 млн лева по Програмата за развитие на селските райони.  Ремонтът започва в края на..

публикувано на 22.08.24 в 13:32