Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Базар за грамофонни плочи ще се проведе за пръв път в Бургас

Хиляди нови или употребявани грамофонни плочи очакват новите си собственици в първия в Бургас базар за плочи. Той ще се проведе в събота от 12 часа на улица "Александровска" 16, пред известно заведение.

"Грамофонът" е един от символите на Бургас, така че беше време, вкоренената връзка на красивият ни черноморски град с познавачите на виниловите плочи и добрата музика да прерасне в събитие с подобна тематика и съответния мащаб", посочват организаторите. Събитието е част от мрежата „БулевАрт“


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът за съвременни изкуства “ВОДА” стартира с 3D мапинг шоу на Пантеона

Международният фестивал за съвременни изкуства “ВОДА” ще стартира на 24 септември с 3D прожекцията “Генеративна архитектура“ на румънския визуален артист Адриан Манулеску ADISTU върху фасадата на Пантеона в Бургас. Структурата на Пантеона ще се разгърне по неочакван начин, като създаде нови триизмерни форми и архитектурни превъплъщения. Музиката е дело..

публикувано на 19.09.24 в 12:18

За трета година Бургас става сцена за анимационно филмово изкуство

За трета поредна година Бургас ще бъде домакин на Детски международен анимационен фестивал. Цветната инициатива ще даде подходящ завършек на летните приключения, в дните от 19 до 22 септември. Събитието ще предложи на младата аудитория богата програма, както и възможността деца и младежи да се гмурнат в света на анимацията през личния си опит...

обновено на 19.09.24 в 10:18

Милко Божков гостува с изложба в Бургас

Бургаската галерия „Пролет“ ще представи изложба живопис на Милко Божков. Откриването е днес, 19 септември, с вернисаж от 17 до 19 часа . Изложбата ще продължи до 19 октомври.  Милко Божков е роден 1953 година. Завършил е Художествената гимназия София и Националната художествена академия, специалност живопис. Носител е на националните..

публикувано на 19.09.24 в 09:06

Юлияна Антонова - Мурата представя новата си книга за Япония в Бургас

Юлияна Антонова – Мурата ще представи днес в Бургас новата си книга “Хай хай, Япония”. Тя е поредна в четирилогията посветена на островната държава, предишните й са „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. В новата има колекция от кратки разкази за хората в далечна Япония. В нея са включени конкретни случки,..

публикувано на 18.09.24 в 10:05

Нови песни на дует "Ритон" за концерта им в Бургас

Бургас е спирка от втората част на турнето на дует „Ритон“, което носи името на една от емблематичните им песни „Елате ни на гости“. Музикалното шоу е на 19 септември от 20 часа на Летния театър. С песни от новия албум, който предстои да излезе, Катя и Здравко ще зарадват почитателите си в морския град. Албумът ще се казва „Случва се..

обновено на 17.09.24 в 12:55

Майстори на карикатурата се събират в Черноморец

Кметът на Община Созопол получи шарж от един от най-добрите художници - хумористи, участници в Международния фестивал на хумора в изкуството „Черноморец се смее“ в морския град. Във фоайето на Народно читалище „Димо Николов 1908“ в Черноморец е експонирана изложба "Балканска карикатура" от фонда на Фондация „Имеон-Балкани“ с творби от популярни..

публикувано на 17.09.24 в 08:36

Близо 100 детски творби са включени в осмата книжка "Приказни истории с БНР - Бургас"

Над 300 деца са изпратили свои творби за участие в литературния ни конкурс „Приказни истории с БНР Бургас“. Те са от цялата страна, като освен от големи училища от областни градове, свои творби за изпратили и ученици от малки населени места. Близо 100 са истории, които след селекция от авторитетно жури са публикувани в осмата поредна..

публикувано на 16.09.24 в 09:40