Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаските родители поръчват вече онлайн от общинската млечна кухня

| обновено на 23.01.23 в 09:46

Бургаските родители от днес могат да купуват онлайн ваучери за храна от общинската Детска млечна кухня. С новата електронна услуга – „Виртуална кухня“, ваучерите ще се заявяват и закупуват всяка седмица в дните от понеделник до четвъртък за следваща седмица.

До момента 700 са родителите, които са получили своите регистрационни талони и ще могат от 23.01 до 26.01 да закупят с тях купони през електронната платформа: https://dmkbs.uslugi.io или от страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/detska-kuhnya за следващата седмица 30.01 – 03.02.

От днес системата ще е отворена и за регистриране на нови абонати - родители, които тепърва ще ползват услугите на Детска млечна кухня, и след представяне на необходимите документи за записване администраторите на е-услугата ще активират профилите им. Целта е до края на февруари целият процес с издаване на хартиени купони да бъде заменен с електронни ваучери.

Услугата „Виртуална кухня“ е насочена към родители с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или вече са потребители на Детска млечна кухня. Уеб приложението за електронна продажба на купони за детска храна ще позволи лесно, бързо и в удобно за родителите време и място да заявят и ползват услугите, директно от своя смартфон или компютър. Чрез нея те ще получават справки по заявените и закупени ваучери и ще имат възможност да проследят плащанията си и изразходването на закупените ваучери.

Новата електронна услуга ще предложи на родителите възможност, освен за купуване на ваучери за храна по електронен път или на касите на „Изипей“ /EasyPay/, но и да имат достъп до полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата. Всеки родител ще може да се запознае още с хранителните стойности, алергените и менюто за всяка възраст на детето.

През последните години Детска кухня – Бургас разширява все повече своята услуга, като в момента общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които ползват услугите й са над 1400 и продължават да се увеличават.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прекъсвания на сигнала на БНР-Бургас в Елхово в четвъртък

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни в четвъртък , излъчващ програмата на радиото. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта  binar.bg.

обновено на 22.08.24 в 06:30

Проектират пречиствателно съоръжение в Синеморец

Проектират пречиствателно съоръжение в Синеморец. Това става възможно след подписано споразумение за финансиране между  министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова и к метът на община Царево Марин Киров. От Общината припомнят, че обектите с подписани вече споразумения за финансиране са: пътят за..

публикувано на 21.08.24 в 17:14

Ремонт на важни пътни отсечки искат в община Руен

За проблеми с две пътни отсечки в община Руен алармира кметът на общината Ахмед Мехмед. Разбит от тежкотоварния трафик, пренасочен от Айтоския проход е пътят Руен-Просеник-Страцин. В лошо състояние е и участък от прохода в отсечката от село Ябълчево до град Айтос. „Там е много сериозно положението, има пропадания. Нашите депутати, чрез..

публикувано на 21.08.24 в 12:04

Отличиха четирима помогнали на тежко пострадал в катастрофа

Четирима граждани с награди от полицията за спасяването на човешки живот. Те са се озовали в “правилното време” на местопроизшествие със самокатастрофирал автомобил в близост до Несебър.  Мъж е с опасност за живота след катастрофа на входа на Несебър (ОБНОВЕНА) Поздравителни адреси и тематични предметни подаръци получиха журналистът Цеца..

публикувано на 21.08.24 в 10:08

Земетресение е регистрирано тази сутрин между Хасково и Ямбол

Тази сутрин е регистрирано земетресение на територията на страната. Трусът е бил с магнитут 2.3 по скалата на Рихтер, на дълбочина от 6 км.,  в района между Хасково и Ямбол. Това показват данните за сеизмичните събития регистрирани в секция „Сеизмология“ към Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) - БАН. 

публикувано на 21.08.24 в 08:52

Безводието в Ямболско продължава

Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села са на  воден режим, в други изобщо няма вода от месеци. Критична е ситуацията в община Стралджа. Там до 24 август е в сила бедствено положение за 20 населени места, а от администрацията искат удължаване с още месец. Как хората в региона се справят с липсата на вода в 40- градусовите..

публикувано на 21.08.24 в 07:15

Пътят Карнобат-Шумен продължава да е опасен за движение

Една година след протеста на 4 сунгурларски села заради състоянието на пътя Карнобат-Шумен все още не е завършило обещаното изкърпване, алармираха жителите им. Цялостен ремонт през 2025 година и изкърпване на 40 000 кв метра от пътя през август 2023 г. бе ангажиментът, който след недоволството на живеещите в селата Прилеп, Лозарево и Вълчин,..

обновено на 20.08.24 в 18:40