Основната цел на храненето по Зоната е здравословният начин на живот и регулирането на хормоните. Това каза за БНР-Бургас Катина Герова, един от посланиците на хранителния режим и създател на сайта www.kakvodaqm.bg. Зоната не е диета, с която да свалим няколко килограма, това е начин на хранене, който „подрежда“ хормоните в тялото:
„Това, което прави Зоната, е да балансира хормоните. Когато хормоните в тялото ни са балансирани, поддържаме една добра кръвна захар и оттам имаме много добър имунен отговор на възпаленията. Защото възпаления в тялото ни протичат непрекъснато. Малко хора го осъзнават това. Но непрекъснато се случват и тялото ни дава някакъв отговор, за да ги излекува“, каза тя.
Режимът съществува повече от 30 години, създаден от д-р Бари Сиърс.
Най-важното при храненето по режима на Зоната е правилното комбиниране на видовете храни, добави Катина Герова. Хората трябва да научат кои храни за въглехидрати, кои – протеини и кои – мазнини, посочи тя.
„Една чиния образно трябва да я разделим на три и да имаме от трите групи храни. Да кажем протеините – това са яйца, сирене, кашкавал, меса, риби. Добрите, хубавите въглехидрати идват от плодове, от зеленчуци и от бобови растения. По-лошите въглехидрати идват от теста, сладкиши, всичко със захар, брашна, спагети и всичко, което е производно. И оризът, и картофите също спадат към тази града“, допълни тя.
Мазнината може да дойде от авокадо, ядки, зехтин или маслини, добави Катина Герова. Като лесен вариант на измерване на точните количества тя даде пример – протеин-колко дланта ни, въглехидрат- колко юмрука.
Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл.
България влезе в Гинес с най-голямата кучешка торта в света. Тя бе представена в София. Автор е д-р Костадин Шанков, ветеринарен лекар и специализиран кучешки готвач. Организатор и рекордьор е най-голямата верига зоомагазини у нас . Тортата е с размери –2 на 2 метра и тегло точно 305,8 кг. Приготвена е изцяло от натурални продукти, отговарящи..
Световноизвестният клоун Паоло Нани пристига в България за турне в четири града със своето улично представление „Джекил на лед“. Бургаската публика ще може да го види на 27 септември от 18:00 ч. на сцена „Охлюва“ в Морската градина. Входът е свободен, а сладоледът – безплатен. Преди спектакъла, от 17:30 ч., със свое шоу ще се включи и Ивомир Игнатов..
10 години от преобразуването си в културен център отбелязва петвековният Безистен в Ямбол. Днес и утре в средновековната сграда и пространството около нея ще бъдат открити изложби, арт-ателиета и концерти. Отбелязването на 10 -те години от трансформирането на емблематичната за Ямбол сграда на Безистена от покрит базар в културен и..
Зоопарк Бургас вече е дом на двойка червенокоремни тамарини, познати още като белоусти, заради шарката около муцуната им. Това са първите екземпляри от този вид, които могат да бъдат видени у нас, и тяхното присъствие е атракция както за посетителите, така и за любителите на екзотичната природа. Миниатюрните маймунки впечатляват със своето..
Сини рози, букет с артишок, екзотични цветя – това са само малка част от творческите вдъхновения на бургаската флористка Веселина Михайлова. Характерно за букетите и аранжировките, които прави е спонтанността, нестандартната идея и богатите съчетания на растенията. За Веси цветята са живот. Тя разговаря с тях и им пее, защото за нея те..
Морският град отново събра жители и гости за традиционния фестивал „Сладкото чудо на Созопол“, посветен на местната созополска дамга. На площад „Кулата“ местни майстори-сладкари показаха своите умения и пазени с години семейни рецепти. Сред тях беше и телевизионният кулинар шеф Иван Звездев, а голям интерес предизвика участието на..
В ямболското село Безмер днес на площада от 15:00 часа ще започне 13-ти Международен младежки фестивал „Тунджа - творчество и иновации“. Фестивалът ще предложи различни състезателни игри, сред които пейнтбол, дрифт картинг, щафетно трасе, стрийтбол и сумо анимации. Предвидени са също арт работилници, свободни игри и интерактивни..
България влезе в Гинес с най-голямата кучешка торта в света. Тя бе представена в София. Автор е д-р Костадин Шанков, ветеринарен лекар и..