Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изясняват се причините за тежката катастрофа между Свиленград и Тополовград

Тежък пътен инцидент стана с автобус на територията на област Хасково вчера.
Снимка: БГНЕС







Все още се изясняват причините за катастрофата на пътя между Свиленград и Тополовград, при която загина жена, а 19 души пострадаха.

Те са били сред 40-те пътници на автобуса, който снощи в района на село Младиново падна в дере край пътя. 

Две са версиите, довели до снощната тежка катастрофа с автобус край свиленградското село Младиново. Едната е човешка грешка на 51-годишния шофьор, свързана с движение с несъобразена скорост на мокрия път, а другата е внезапно възникнала техническа неизправност на автобуса. Той е превозвал група екскурзианти от Гърция за Бургас. Починалата е жена на 68 години. 19 пострадали бяха настанени в болниците в Хасково, Харманли и Свиленград. В автобуса е имало 4 деца, които не са сериозно пострадали.

9 души са настанени в болницата в Хасково. Състоянието на пациентите е добро, няма опасност за живота им. Настанени са в хирургия и ортопедия. Всички са контактни и адекватни. Двамата по-сериозно пострадали са шофьорът и водачката на групата, това обясни д-р Георги Гелов, който оглавява МБАЛ - Хасково.

Общо 19 са настанените след катастрофата в болниците в Свиленград, Харманли и Хасково. Тези, които не са пострадали, са се прибрали, съобщи за БНР кметът на Бургас Димитър Николов, който пътува за Хасково.

"Да разберем колко от бургаските ни съграждани могат да бъдат транспортирани до Бургас и кога е възможно това, за да го организираме."

Останалите пътници бяха извозени снощи до Бургас от друг автобус на фирмата-собственик на катастрофиралия автобус. 

За БНР директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски уточни:

"Водачът и фирмата превозвач имат всички необходими документи за извършване на превоза. Водачът е правоспособен за управление на автобус от 15 години, на 51 г. е, има всички необходими документи. Единственото е автобусът е с първа регистрация 1997 г., но пък 50% от автобусите в страната са на такава възраст". 

"Този път II-52 е един от сериозно натоварените пътища в посокаот Румъния към Турция и към Гърция, ползва се включително от водачи на товарни автомобили, трафикът е постоянен. Може би метеорологичните условия, при които е станал инцидентът са допринесли за възникването", посочи още той. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Товарен автомобил се заклещи в скалите край Царево

Товарен автомобил е пропаднал днес следобед в скалите между между "Попския плаж" и "Арапя" край Царево. Сигналът за инцидента е получен в 15 часа в полицията в Царево.  Автомобилът е управляван от 40-годишен мъж от Китен, който при движение на заден ход пропада в пролука в скалите и след преобръщане се заклещва. Това затруднява спасителните дейстния по..

публикувано на 09.10.24 в 20:00
Снимката е илюстративна

Шофьорът на "Бургасбус" не е карал под въздействието на амфетамин

Спешен химичен анализ е направен на кръвта и урината на водача на автобус на градския транспорт, в който при инцидент пострада възрастен човек, съобщиха от ОД на МВР. Той не доказва първичната положителна проба на нарко-дрегера.  При инцидента от вторник следобед на бургаската улица "Мария Луиза" N 13 на пода в автобуса пада 88- годишен пътник от..

публикувано на 09.10.24 в 19:16

Правителството предоставя имоти в Оризаре на ДП „Фонд затворно дело“

Правителството реши да предостави за управление на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ два имота, след като промени статута им от публична в частна държавна собственост.   Двата терена са в несебърското село Оризаре, в местността “Герена”. Единият е с площ малко над  29000 кв. м, а вторият с 14058 кв. м.. 

публикувано на 09.10.24 в 16:45

Карал ли е пътници шофьор на "Бургасбус" под влиянието на наркотици?

39-годишен шофьор от градския транспорт е катастрофирал самостоятелно вчера след 17 часа на бургаската улица „Мария Луиза“. Има пострадал пътник, който е без опасност за живота, но е със счупена става. От Бургасбус се разграничиха от твърдението на полицията, че шофьорът е дал положителна проба за употреба на наркотични вещества и определиха това като..

публикувано на 09.10.24 в 15:37

8 години затвор за банкова служителка от Айтос

Бургаският Окръжен съд наложи наказание от 8 години затвор на банкова служителка от Айтос, която е присвоила 357 491 лева.  По време на разследването е установено, че подсъдимата е работила като „специалист по обслужване на клиенти“ в банков клон. Възползвайки се от позицията си тя е присвоявала различни суми от сметките на три лица, клиенти на..

публикувано на 09.10.24 в 15:03

Премиерът Главчев: Взели сме всички мерки, за да осигурим честни, прозрачни и без манипулации избори

Най-важната ни задача е да осигурим провеждането на честни, прозрачни и без манипулации избори за парламент както на хартия, така и чрез машините. Взели сме всички мерки. Това коментира в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев. Той допълни, че комуникацията с Централната избирателна комисия (ЦИК) е..

публикувано на 09.10.24 в 12:46

ИАРА ще си сътрудничат с ИАГ

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев и директора на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) инж. Стоян Тошев подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. Двете институции - Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и ИАГ ще извършват съвместен контрол по опазване на рибните ресурси във водните обекти, ползвани за..

публикувано на 09.10.24 в 12:10