Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Айтос ще спасяват кръста в бента на "Славеева река"

И тази година на 6 януари, Йордановден, енорийски свещеник Ромил Георгиев ще отслужи Света Литургия и Велик Богоявленски водосвет в параклиса „Свети Йоан Кръстител” в парк „Славеева река”.

Началото на тържествената служба е от 9.00 часа, в 10.30 часа ще започне Богоявленският Водосвет, след което о. Ромил ще хвърли кръста в специално изградения естествен водоем на Славеева река, в близост до параклиса. По предварителна информация, вече има смелчаци, които са обявили, че ще скачат за кръста.

Празникът ще продължи в Етнографския комплекс с освещаване на знамето на VІ-ти Ученически Гвардейски отряд на СУ "Христо Ботев" и знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Айтос, с награждаване на смелчаците, които ще скочат в ледените води. В празника ще има още музика, наздравици и хор`а по повод празника.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Продължава облагородяването на кварталите и централната градска част в Сливен

Продължава облагородяването на кварталите в Сливен. Общината започва проектиране на още четири зони в кварталите „Дружба“, „Клуцохор“, „Сини камъни“ и „Българка“. Облагородяването включва създаване на паркоместа, алеи, зони за отдих, за спорт и игра.  „Сега възлагаме проектиране за зоната зад „Рикас център“ около улица „Кръволак“, зад военния..

публикувано на 18.09.24 в 08:40

Къде няма да има ток днес:

Спиране на тока се предвижда в село Варвара -  ул. 10-та, 11-та, 12-та, ул. "Дарданели", ул. 17-та, ул. 1-ва, ул. "Васил Левски", ул. "Дико Джелевов", ул. "Лафина", ул. "Рене Шарон", ул. "Свети Никола". Причината е профилактика по ТП. Със смущения в тока ще бъде гр. Ахтопол в периода 09:00ч. до 10:30ч. и от 15:00 - 16:00ч. Без ток ще бъдат селата..

публикувано на 18.09.24 в 07:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас днес от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която ще бъде въведена в участъка и да използват обходни маршрути.

обновено на 18.09.24 в 07:08

Отвори очи с БНР Бургас на 18 септември

Темите днес: Как ще бъде подреден политическият пъзел в област Сливен? Листите са неясни, смут хвърли изявление, че Румен Гайтански ще оглави една от формациите на ДПС. Това обаче той самият отрече, какви са нагласите на хората провери Стоян Радев. В сезона на паламуда този вид риба в момента на юг от Бургас е в малки пасажи и с по-малки размери. За..

публикувано на 18.09.24 в 07:00

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно изкуство. Тази година фондация „Шанс за децата и природата на България", която стои зад..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят отработено масло, използвайки го като гориво и така вредят сериозно на околната среда и създават..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди настъпването на зимния сезон. Основният ремонт на трасето стартира през февруари т. г., а срокът за..

публикувано на 17.09.24 в 14:40