Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дрешка за птичка" в подкрепа на пеликаните



В четвъртък предстои благотворителен базар за дрехи и аксесоари в подкрепа на пеликаните. Със събраните средства БФБ ще ремонтира тяхната платформа в южната част на Атанасовско езеро, за да осигури подходящо място за почивка и надяваме се и за гнездене в близко бъдеще.

„Отворете сърцата и гардеробите си – дарете нещата, които вече са ви омръзнали и за които някой друг ще бъде готов да плати /т.е. да дари за каузата/ и си изберете нещо подходящо за вас от наличните дрехи и аксесоари. Приемаме само чисти, здрави и запазени артикули, за да бъде приятно участието на всички! Всеки, който дари поне три артикула, ще получи пеликански ваучер, с който може да си избере подарък от останалите дарени артикули.“ – подканят организаторите от БФБ.

Тези, които нямат възможност да дойдат на самото събитие на 23 февруари в Hashtag studio в Бургас, от 17.00 часа до 19.00 часа, , могат да донесат своите артикули в офиса на БФБ на ул. Гурко 53 бл.1, ет.1 всеки работен ден от 9.00 до 18.00 часа.

След базара в 19 часа ще бъде представен документалният филм "Истинската цена" (The True Cost) - откровена история за милионите човешки съдби, засегнати по целия невидим път на унищожителната индустрия за дрехи и размисъл за разрушителната сила на консуматорството върху нашето общество. Това е филм за дрехите, които носим, за хората, които ги правят, и за въздействието, което индустрията има върху нашия свят. 

повече може да чуете в звуковия файл:

По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключиха археологическите разкопки в Русокастро за тази година

Приключиха разкопките на крепостта Русокастро за настоящият археологически сезон, съобщиха от Регионалния исторически музей в Бургас.  Археолозите проучваха северозападната крепостна стена, при което откриха важни нови факти за фортификацията на средновековния град. Оказва се, че строителите на стената са използвали материковата скала, като са я..

публикувано на 11.09.24 в 12:19

Над 250 корабни модела на исторически и съвременни плавателни съдове в европейска надпревара в Бургас

От модели на действителни исторически кораби, на над хиляда години, до по-съвременни плавателни копия и съдове от Втората световна война се включват в 15-то издание на европейското първенство по корабомоделизъм в Бургас. Рекорден брой участници  от 10 страни с над 250 модела ще се състезават за големите отличия. Събитието се открива днес от 18.00..

обновено на 10.09.24 в 14:39

Хеликоптерът Ми-2 може да бъде разгледан отблизо в Авиомузея в Бургас

Месец септември в Авиомузей - Бургас е посветен на един специален експонат – хеликоптера Ми-2.  Неговият първи полет е осъществен на 22 септември 1961 г. Ми-2 е първият съветски хеликоптер с два газотурбинни двигателя. Той е произвеждан в СССР и Русия през периода 1965 – 1992 г. като за това време от заводите излизат над 5250 машини.  Явявайки се..

публикувано на 10.09.24 в 10:18

"Мери Бойс Бенд" открива новата учебна година в Бургас

"Мери Бойс Бенд" се завръща в родния Бургас, за да открие новата учебна година.  Концертът "Отива си лятото, идва есента" ще се проведе на сцена "Охлюва" на 16 септември.  Гости на "Мери Бойс Бенд" ще бъдат ученическите групи Oceansoul, Scarlet и Хидрофобия.  Концертът е от 11:30 часа. 

публикувано на 10.09.24 в 07:30

В Малко Търново организират "Фестивал на обредния хляб в Странджа"

„Фестивал на обредния хляб в Странджа“ ще се поведе през тази седмица в Малко Търново. Той се организира за първи път и е посветен на обредите и традициите, свързани с хляба на нашите предци. Проявата ще е два дни, петък и събота, 13 и 14 септември и се организира от Община Малко Търново и местния Исторически музей „Ал. Фол“. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 09:20

Кулинарни състезания на рибния фест в Царево

Традиционният Рибен фест, който Община Царево организира, е днес на пристанището в града и ще започне още по обяд. Кулинарни състезания за приготвяне на рибена чорба, атрактивно кулинарно шоу от Ути Бъчваров и страхотна музика за всеки вкус ще бъдат сред акцентите на фестивала. Разбира се - ще има и впечатляващо пиротехническо шоу, както и..

публикувано на 07.09.24 в 08:42

В Созопол канят на Фестивал на старите занаяти и изкуства

АРТ Изложба-базар „Старите занаяти и изкуства“ Созопол 2024  ще се проведе за седма година в морския град.  Фестивалът предоставя възможност на автори, фирми и творчески обединения да представят пред жителите и гостите на Созопол дизайнерски, ръчно изработени и уникални произведения от различните изкуства и занаяти. За първи път в събитието ще..

обновено на 05.09.24 в 10:19