Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Тодоровден с конно надскачане

2
Снимка: Архив

Конно надскачане с три различни височини за деца, юноши и възрастни ще се проведе днес на Конната база в парк "Езеро“, съобщават от община Бургас. Поводът е Тодоровден, който в Първата българска държава е бил ден за пролетен преглед на войската. Празникът е наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон. Тържествата ще започнат от 11 часа.

За празника стопаните на базата от спортен клуб "Кан Крум“ са подготвили почерпка за гостите, дошли на първото голямо конно събитие за годината.


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тридневен поход-поклонение стартира от днес в Сливен

За десета поредна година от Сливен тръгна тридневен поход-поклонение „По бойния път на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа от 1868 година“. В събитието тази година, което ще се проведе от 16 до 18 юли, се включат около 60 родолюбци от цялата страна. Най-младият участник е на 8 години, който ще премине по стъпките на четата на Хаджи Димитър и..

публикувано на 16.07.24 в 08:39

Червен код за горещини, температури до 42°

Червен предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 4 области - Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград. За останалите области на страната в сила е оранжев предупредителен код за горещини. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 16.07.24 в 07:32

Без ток в няколко бургаски села

Без електрозахранване до 11:30 часа ще бъдат селата Димчево, Присад, Зидарово, Габър и местност Батака. Причината е планови дейности по съоръженията.

публикувано на 16.07.24 в 07:16
Снимката е илюстративна

Ограничено ще е движението от Бургас за кв. "Сарафово"

От 9:30 ч. до 15:30 ч. движението ще се осъществява в една лента по път І-9 Варна – Бургас в участъка Бургас – "Сарафово" в платното за кв. "Сарафово", поради изграждането на улично осветление от пътен възел „Тромпета” на Северния обход до гробищния парк на гр. Бургас. Ще се ограничи преминаването по лявата лента на платното в посока кв. "Сарафово"..

публикувано на 16.07.24 в 07:11
Снимката е илюстративна

Миризма на нефт в Бургас заради претоварване от един на друг танкер

Извършена е процедура по претоварване на нефт на рейда на пристанище Бургас, това е причината  за осезаема миризма на нефтопродукти в ранния следобед в града. Десетки са били сигналите на гражданите, съобщи във фейсбук профила си кметът Димитър Николов. След разговори с Морска администрация и РИОСВ, е установено, че се касае за разрешена от Морска..

публикувано на 15.07.24 в 17:54

Да помогнем на малкия Алекс в тежката му битка с рака

Малкият Алекс се нуждае от помощ, за да пребори раково заболяване. Детето е диагностицирано с тумор в мозъка. Майката е учител в бургаското училище СУ „Петко Росен“ и колегите й се обръщат към всеки, който има възможност да помогне в тежката битка, която им предстои. Алекс се нуждае от операция в Турция, а необходимите средства за нея са..

публикувано на 15.07.24 в 17:01

Обновиха местността „Краставото кладенче“ край Стефан Караджово

Община Болярово и кметство Стефан Караджово обновиха местността „Краставото кладенче“.  Там са поставени нови пейки и маси. Има обособен кът за децата. Чешмите, от които тече лечебната вода срещу кожни заболявания, са почистени.  Съществува легенда, че водите извират от античен нимфеум. Красивото кътче в боляровската община се посещава почти ежедневно,..

публикувано на 15.07.24 в 16:41