Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 5 МАРТ!

Снимка: Sofia singer songwriter fest

Преди броени дни излезе официалният клип на песента Once Upon A Time, част от саундтрака на "Игра на доверие". Тя е написана през 2017 г., а режисьорът Мартин Макариев я чува за първи път благодарение на китариста Венцислав Велев, който участва в снимачния процес на филма. Текста и музиката на песента са на неговата половинка Марияна Добрева-Велева. Така една щастлива случайност прави дуета с Петко Славов част от успешния проект. Представяме песента заедно с бургазлийката, която ще ни гостува в студиото.

В навечерието на 8-и март ще ви срещнем и с една майка, която вече трета година дели рисуването и грижите за отглеждане на дъщеря си. Дните на Мирела Караджова преминават ту в Бургас, ту във Франция, където тя избира да живее преди години. Художничката е позната с графити, които реализира преди време в помощ на различни деца по света. Животът й обаче като на всяка майка слага своята разделителна линия преди и след раждането на дъщеря й.

За вдъхновяващото си пътешествие с колело през Южна Африка ще ни разкаже художника Христо Габеров, който минава 16 500 километра през 23 държави на велосипед. Това му отнема 300 дни, но всички предизвикателства към мечтаната дестинация си струват усилията, защото до ден-днешен Габеров рисува хора и пейзажи от сънищата си в далечния континент.

Бургаската следа в семейното шоу „Един за друг“ Криси и Арти, модни съвети в рубриката „Дрескод“ и сгряваща сърцето музика в студения неделен ден ви очакват още от 13 до 15 часа в ефира на БНР Бургас. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 12-ти септември

Търси се замърсителя на бургаския въздух, това е изводът от поредната среща по обширната тема. Как премина тя ще ви разкажем в предаването. Иначе началто му поставяме с въпроси свързани с образованието. Промени в националното външно оценяване, забраната за мобилни телефони в час и учителските заплати - това и още коментира Константин Янков, областен..

публикувано на 12.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 СЕПТЕМВРИ:

Животът се крие във вечната промяна, в това да грабнете най-доброто от момента, без да знаете какво следва. Приятни изненади в четвъртък ви желае екипът ни днес: звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на..

публикувано на 12.09.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 11 септември

Темите в предаването днес: Два дни бушува пожар в депото за битови отпадъци край с. Равадиново. Той вече е локализиран.Повече за усилията за овладяването му и причината за възникването му в интервюто на Александра Маркарян с кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Защо "Зелено движение" няма да участва на предстоящите избори, ще чуем от съпредседателя на..

публикувано на 11.09.24 в 14:22

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ! Между красивите морски спомени и аромата на печени чушки, събуждаме сряда 11-ти септември, за нови предизвикателства и мечти! Добро утро и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Говорим за концепцията, която ще развие Приморско - „Парк в града“. Атракцията ще се..

публикувано на 11.09.24 в 07:06

Булевард "Демокрация" на 10-ти септември

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП. Първите ги коментираме във втория час, а казуса в столетницата дава начало на предаването днес. Нареди ли местната структура листата си за вота и какви са очакванията им за 27-ми октомври с оглед подписаното споразумение с други леви партии. Ще чуем Тодор Байчев, областен председател на местните социалисти. ГЕРБ..

публикувано на 10.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 СЕПТЕМВРИ:

Какво ще кажете да обещаем пред себе си да правим онова, което обичаме, и да обичаме онова, което правим. Още днес! Добро утро във вторник, деня да започнем с усмивка и лека закуска. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 10.09.24 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 СЕПТЕМВРИ!

Агенция Пътна инфраструктура предвижда основен ремонт на 90 км от републиканския път Шумен-Карнобат през Ришкия проход. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите 43 км са в област Шумен. Предвижда се основния ремонт да започне през 2025 година.  Това е отговорът, който получихме във връзка с наше запитване до агенцията..

публикувано на 09.09.24 в 06:30