Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на Рилски спортист изравниха серията срещу Черноморец

Снимка: Национална баскетболна лига

Рилски спортист победи Черноморец с 82:75 (27:13, 14:28, 21:21, 20:13) като домакин в Самоков във втория мач от полуфиналния сблъсък между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни резултата в серията на 1:1 успеха.

Играе се до три победи от пет възможни срещи, а домакин на следващите две ще бъде Черноморец в новата „Арена Бургас“ на 18 май (четвъртък) и на 20 май (събота). При ново равенство и необходимост от пети двубой, той ще се проведе на 23 май в Самоков.

Сблъсъкът предложи интригуващи моменти за зрителите, като домакините на няколко пъти се откъсваха в резултата, а Черноморец ги догонваше. Самоковци направиха повече грешки (19-13), но спечелиха категорично борбата под коша (50-29).

Домакините започнаха по-агресивно и изиграха силна първа част, в която натрупаха аванс от 27:13. Баскетболистите на Рилски спортист дръпнаха с 16 точки в първата минута на втората четвърт след точни стрелби на Чавдар Костов и Брандън Рандълф за 31:15, но бургазлии постепенно скъсиха дистанцията след добри изяви на Георги Боянов и Джордан Тъкър. Самоковци останаха без кош в последните две минути преди почивката и Черноморец изравни за 41:41 в края на първото полувреме.

Гостите първи вкараха кош след почивката, но със серия от 9:0 в началните три минути на третата четвърт Рилски спортист поведе с 50:43. Йордан Минчев даде тон на съотборниците си, вкарвайки 10 точки за 5 минути и помогна за аванс от 55:45 за домакините. Те водеха с 62:54 при оставащи минута и 40 секунди от частта, но Черноморец пак успя да изравни, отбелязвайки 8 безответни точки за 62:62 преди заключителния период.

Състезателите на Рилски спортист реагираха със серия от 9:0 за близо три минути игра в последната четвърт и се откъснаха със 71:62, но с успешни стрелби на Боянов и Николай Титков бургазлии пак се доближиха на 4 точки при 69:73 две минути и половина преди края на срещата. Рилски спортист обаче не позволи да се стигне до обрат и записа първи успех в серията след като допусна домакинско поражение през уикенда.

Отличен мач за самоковци изигра Йордан Минчев, който бе най-полезен за победата с 26 точки и 11 борби. Освен Минчев за домакините се отличиха Чавдар Костов с 16 точки и 8 борби и Брандън Рандълф с 13 точки и 7 борби.

Георги Боянов бе най-полезен за Черноморец и завърши с 30 точки и 7 борби, а Джордан Тъкър се включи с 15 точки.

В другата полуфинална серия между Балкан и ЦСКА резултатът също е 1:1 победи и предстоят два мача в София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлията Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в Япония

Бургаският боец Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в категория до 70 кг. П рестижният кикбокс турнир се проведе в Токио, Япония.   В първия си за деня мач Копривленски победи легендата на К -1 Буакау. Във втората си среща българинът се изправи срещу бразилския шампион по муайтай Рафаел Силва и също извоюва победа.   На финала той..

публикувано на 07.07.24 в 16:32

В Бургас стартира турнирът "Футболни звезди на България"

Стартира турнирът "Футболни звезди на България" като финалните срещи ще са в неделя. Ще има мачове за децата родени 2014, 2015, 2017 и 2018 г. Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Представителите от бургаска област са "Звездичка", "Нефтохимик", "Бургас спорт",..

публикувано на 05.07.24 в 14:51

Втори ден от осминафиналите на Евро 2024

Два мача от програмата на Европейското първенство по футбол предстоят днес.  Англия излиза срещу Словакия от 19 часа. Националният тим на Англия е един от фаворитите за спечелване на Евро 2024, въпреки че до момента не убеждава с представянето си. Съставът на Словакия пък е една от приятните изненади на надпреварата и иска да продължи да пише..

публикувано на 30.06.24 в 09:48

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16

В Сливен се провежда международният турнир по акробатика „Стефка Спасова“

Второто издание на Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“се провежда в Сливен.  Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.  Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от..

публикувано на 27.06.24 в 08:33

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне..

публикувано на 27.06.24 в 07:01