Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 12 юли

Снимка: Facebook/БНР - Радио Видин

В Северозападна България паднало нещо от небето. Медиите тръбят, че местните се били уплашили. С извинение към колегите, ама вие май не сте ходили в Северозападна България. Още не е паднало нещо от небето, което може да уплаши местните. Това са хора, родили великия постулат:

„Дано съм жив, некой ден да умрА, че да са родА“ (справка – филмът „Резерват Северозапад)

И вие ще плашите такива хора с метеорити. Пак се учудвам, че падналият  камънак не е бил наобиколен от предприемчиви местни жители с афинитет към разделното събиране на отпадъци, задвижвани с конска сила. Щото съм чувал, че в тоя камънак може да има и някакви ценни руди. Пък в този край на Европа ценят много желязото. Във всякаква форма.

Уплашили се били… Само ще ви напомня, че в едно село на 160 км. от Лом, преди няколко години им паднаха командоси от небето. Командосите още проклинат къде са паднали. И си тръгнаха по пътя… Въпреки че, ако сте ходили в този край на България, ще разберете, че там има далеч по-абстрактно понятие за думата „път“.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Развитието на туризма в Сливен и опазването на ценните сгради в града – кметът Стефан Радев пред Радио Стара Загора

-  Пчеларите в Странджа започнаха да вадят първите количества манов мед. Реколтата е добра, въпреки дъждовните периоди

-  В рубриката „Евранет +“: очаква се тази седмица от Европейския парламент да потвърдят подкрепата си за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство

-  След 17 ч. – избутват ли се водорасли обратно в морето? Проверка по ваш сигнал на плажа на Сарафово

-  И още – има ли проблем с боклуците в Бургас в последните седмици?

-  И днес – култура, спорт, вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прекъсвания на сигнала на БНР-Бургас в Елхово в четвъртък

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни в четвъртък , излъчващ програмата на радиото. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта  binar.bg.

обновено на 22.08.24 в 06:30

Проектират пречиствателно съоръжение в Синеморец

Проектират пречиствателно съоръжение в Синеморец. Това става възможно след подписано споразумение за финансиране между  министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова и к метът на община Царево Марин Киров. От Общината припомнят, че обектите с подписани вече споразумения за финансиране са: пътят за..

публикувано на 21.08.24 в 17:14

Ремонт на важни пътни отсечки искат в община Руен

За проблеми с две пътни отсечки в община Руен алармира кметът на общината Ахмед Мехмед. Разбит от тежкотоварния трафик, пренасочен от Айтоския проход е пътят Руен-Просеник-Страцин. В лошо състояние е и участък от прохода в отсечката от село Ябълчево до град Айтос. „Там е много сериозно положението, има пропадания. Нашите депутати, чрез..

публикувано на 21.08.24 в 12:04

Отличиха четирима помогнали на тежко пострадал в катастрофа

Четирима граждани с награди от полицията за спасяването на човешки живот. Те са се озовали в “правилното време” на местопроизшествие със самокатастрофирал автомобил в близост до Несебър.  Мъж е с опасност за живота след катастрофа на входа на Несебър (ОБНОВЕНА) Поздравителни адреси и тематични предметни подаръци получиха журналистът Цеца..

публикувано на 21.08.24 в 10:08

Земетресение е регистрирано тази сутрин между Хасково и Ямбол

Тази сутрин е регистрирано земетресение на територията на страната. Трусът е бил с магнитут 2.3 по скалата на Рихтер, на дълбочина от 6 км.,  в района между Хасково и Ямбол. Това показват данните за сеизмичните събития регистрирани в секция „Сеизмология“ към Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) - БАН. 

публикувано на 21.08.24 в 08:52

Безводието в Ямболско продължава

Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села са на  воден режим, в други изобщо няма вода от месеци. Критична е ситуацията в община Стралджа. Там до 24 август е в сила бедствено положение за 20 населени места, а от администрацията искат удължаване с още месец. Как хората в региона се справят с липсата на вода в 40- градусовите..

публикувано на 21.08.24 в 07:15

Пътят Карнобат-Шумен продължава да е опасен за движение

Една година след протеста на 4 сунгурларски села заради състоянието на пътя Карнобат-Шумен все още не е завършило обещаното изкърпване, алармираха жителите им. Цялостен ремонт през 2025 година и изкърпване на 40 000 кв метра от пътя през август 2023 г. бе ангажиментът, който след недоволството на живеещите в селата Прилеп, Лозарево и Вълчин,..

обновено на 20.08.24 в 18:40